ΑΘΗΝΑ
04:31
|
20.04.2024
Για «σκάνδαλο των σκανδάλων» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πώληση του εργοστασίου και των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ, που θα καταλήξουν στα χέρια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS, ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η συγκεκριμένη κοινοπραξία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών εκποίησης που διεξήγαγαν το ΤΑΙΠΕΔ και ο Ειδικός Διαχειριστής.

«Η ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ και η ανάδειξη ιδιώτη επενδυτή αποτελούν ένα καθοριστικό βήμα αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της εταιρείας», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το αντίτιμο της εκποίησης είναι ο ορισμός της ξεφτίλας. 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα έσοδα 4 ημερών παραγωγής, για τα μοναδικά μεταλλεύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 1 εκατ. στρέμματα, 2 εκατ. τόνους νικελίου αξίας 60 δισ. ευρώ, για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, τον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις εγκαταστάσεις, τους 2 οικισμούς κ.τ.λ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως το «σκάνδαλο των σκανδάλων…».

«Εδώ και 6 μήνες, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα ύψη και η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ ημερησίως, κατά απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει σταματήσει η λειτουργία της. Εδώ και 6 μήνες κατ’ απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έχουμε απολυθεί, βρισκόμαστε στην ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και περιμένουν τον χρόνο που θα μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, απαιτώντας από την κυβέρνηση ξεκάθαρες απαντήσεις για τη διασφάλιση της ενιαίας επαναλειτουργίας της εταιρείας, των θέσεων εργασίας και του δεδουλευμένου μόχθου που τους οφείλεται.

Το Σωματείο σημειώνει ότι στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για συνάντηση και ενημέρωση των εργαζομένων, θα επιδιώξει ουσιαστικό διάλογο το επόμενο 15ήμερο για το σύνολο των προβλημάτων και άμεσα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, ώστε να μην τους πιάσει η κυβέρνηση «στον ύπνο».

«Ή η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει μέσα από μία ενιαία λειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία, στα πόστα μας και στα σπίτια μας, ή θα μας βρουν απέναντί τους», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα