ΑΘΗΝΑ
16:18
|
23.04.2024
Ο Τέιτ και ο αδελφός του βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρουμανία με καταγγελίες για βιασμούς και σωματεμπορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Βρετανίδα που δήλωσε, ότι είχε σχέση με τον Άντριου Τέιτ, είπε στο BBC πώς την ενθάρρυνε να εργαστεί για την εταιρεία του. «Είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν αισθάνομαι θύμα, όλες οι επιλογές που έκανα ήταν με [δική μου] ελεύθερη βούληση. Δεν με μάζεψε σε μια τσάντα, δεν με πέταξε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού», εξηγεί η Σόφι. «Αλλά ήξερε τι έκανε. Σε ποιο σημείο η συναισθηματική ή ψυχολογική χειραγώγηση μετατρέπεται σε εξαναγκασμό να κάνεις κάτι».

Ο Άντριου Τέιτ -και ο αδελφός του Τριστάν- βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρουμανία, ενώ η αστυνομία ερευνά καταγγελίες για βιασμό και σωματεμπορία. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται, ότι το ζευγάρι στρατολόγησε θύματα, αποπλανώντας τα και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ήθελαν να έχουν σχέση – την οποία η αστυνομία έχει ονομάσει «η μέθοδος εραστή-αγοριού». Στη συνέχεια, τα θύματα εξαναγκάζονταν ή χειραγωγούνταν να εργάζονται στα δωμάτια ψυχαγωγίας ενηλίκων τους.

Η Σόφι (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) λέει ότι αυτό ακριβώς της συνέβη. Είπε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4 File on 4, ότι ο Τέιτ την πλησίασε «εντελώς ασυνήθιστα» στο Facebook και ήταν πολύ γοητευτικός. «Με παρέσυρε κάπως να πιστέψω ότι ήταν κάποιος που μπορούσα να εμπιστευτώ και κάποιος, που ήθελε πραγματικά να δημιουργήσει μια σχέση μαζί μου», εξηγεί. Αφού μίλησε μαζί του στο διαδίκτυο, συμφώνησε να ταξιδέψει στο σπίτι του στο Βουκουρέστι.

«Ήμουν σε ένα στάδιο της ζωής μου, όπου τα πάντα τα ένιωθα λίγο βαρετά και αυτή η ιδέα μιας περιπέτειας φαινόταν απλώς ελκυστική», εξηγεί. Καθώς η σχέση τους αναπτύχθηκε, η Σόφι επισκεπτόταν τακτικά τον Τέιτ στη Ρουμανία. Της είπε ότι ήθελε να γίνει η κοπέλα του, αλλά σύντομα άρχισε να της ζητά να δουλέψει για εκείνον.

«Ήμουν σε ένα στάδιο της ζωής μου, όπου τα πάντα τα ένιωθα λίγο βαρετά και αυτή η ιδέα μιας περιπέτειας φαινόταν απλώς ελκυστική», εξηγεί. Καθώς η σχέση τους αναπτύχθηκε, η Σόφι επισκεπτόταν τακτικά τον Τέιτ στη Ρουμανία. Της είπε ότι ήθελε να γίνει η κοπέλα του, αλλά σύντομα άρχισε να της ζητά να δουλέψει για εκείνον.

«Μερικές φορές μου είχε πει, “Πρέπει να το κάνεις, θα κάνεις μια περιουσία, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις αν δεν θέλεις να το κάνεις. Βγάζω αρκετά λεφτά» εξηγεί η Σόφι. «Αλλά πάντα μου υπενθύμιζε, ότι η επιλογή ήταν εκεί και αυτό εξελίχθηκε στο: “Αν με αγαπάς, θα το έκανες. Αν νοιάζεσαι για μένα, θα το έκανες… μπορούμε να βγάλουμε όλα αυτά τα χρήματα». Και με τον καιρό, τελικά με οδήγησε να σκεφτώ, «Ίσως έχει δίκιο, ίσως έπρεπε να το κάνω».

Η Σόφι είχε εργαστεί στο παρελθόν στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων, οπότε ήταν ανοιχτή στην πρόταση. Αλλά όπως δήλωσε, ένιωθε εξαναγκασμένη και ανησυχούσε ότι αν αρνιόταν, μπορεί να τον χάσει. Σε μια σελίδα που έχει πλέον διαγραφεί στον ιστότοπό του, ο Τέιτ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε την επιχείρησή του με την κάμερα web. Ο ίδιος περιγράφει τη δουλειά του ως: «Να γνωρίσω μια κοπέλα, να βγω μερικά ραντεβού, να κοιμηθώ μαζί της… να την πείσω να με ερωτευτεί, εκεί που θα έκανε ό,τι της πω. Και μετά βάλτε την σε web-cam για να γίνουμε πλούσιοι μαζί».

Στη δεκαετία που δηλώνει, ότι διευθύνει το στούντιο του, ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του ήταν οι φίλες του και κανένας δεν ήταν στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ενηλίκων πριν τον γνωρίσουν. Ο απολογισμός της Σόφι έρχεται σε αντίθεση με αυτό. Η Σόφι λέει, ότι κέρδιζε περίπου 800 λίρες για έξι ώρες εργασίας, από τις οποίες ο Τέιτ έπαιρνε το 50%. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας στη Ρουμανία είπαν στο BBC, ότι αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο για τα στούντιο κάμερας web.

Με τον καιρό, η Σόφι λέει ότι η συμπεριφορά του Τέιτ απέναντί ​​της χειροτέρεψε. Ισχυρίζεται ότι γινόταν όλο και πιο ελεγχόμενος, επιβάλλοντας χρηματικά πρόστιμα αν έβγαινε έξω χωρίς την άδειά του και ότι γινόταν βίαιος. «Υπήρξε κάποια διαφωνία… με κράτησε στον τοίχο και με χαστούκισε πολύ δυνατά και το ακολούθησε με το «πόρνη».

«Το μεγαλύτερο μέρος της βίας ήταν σεξουαλική, αυτό είναι προφανώς κάτι που του αρέσει. Του αρέσει να αισθάνεται ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της γυναίκας και να νιώθει, ότι θα μπορούσε να της αφαιρέσει τη ζωή ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι μια μεγάλη σεξουαλική στροφή για αυτόν».

Το BBC είδε μηνύματα και άκουσε ηχογραφήσεις, που εστάλησαν στη Σόφι από τον Τέιτ που φαίνεται να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της ότι έλεγχε τη συμπεριφορά της. Η Σόφι τονίζει, ότι τελικά εγκατέλειψε τη σχέση της με τον Τέιτ. «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να ζήσω πια έτσι και ότι δεν ήταν φυσιολογικό. Απλώς έπρεπε να ξεφύγω από αυτό. Θυμάμαι ότι ήμουν στη δουλειά και ήμουν τόσο συγκλονισμένη και δεν είχα νιώσει ποτέ ένα σκοτάδι σαν αυτό».

Περιγράφει τον Τέιτ ως έναν «πολύ σύνθετο άνθρωπο» που ήταν αρκετά διαφορετικός από τον χαρακτήρα που παρουσίαζε στο διαδίκτυο, όπου είναι γνωστός για τις βαρύγδουπες ατάκες του. «Είναι πολύ χειριστικός, του λείπει παντελώς κάθε είδους ενσυναίσθηση. Είναι ναρκισσιστής. Δεν νομίζω ότι είναι συναισθηματικά ικανός να νιώσει αγάπη, για κανέναν ή οτιδήποτε, ακόμα και την οικογένειά του, ακόμα και τον αδερφό του».

Πηγή BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα