ΑΘΗΝΑ
19:30
|
25.04.2024
Αποδέκτης διαμαρτυριών στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο αγώνας των καλλιτεχνών για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που απαξιώνει τα πτυχία και τις σπουδές τους, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), να προκηρύσσει νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία προς το υπό κατάληψη θέατρο Τσίλλερ, ενώ η Τετάρτη είναι και η ημέρα κατά την οποία θα παραιτηθεί το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολής του Εθνικού θεάτρου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ INTERNATIONAL FEDERATION OF ACTORS (FIA) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ FIA FEDERATION…

Posted by ΠΟΘΑ on Monday, February 6, 2023

«Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ο επικοινωνιακός τρόπος που προσπαθεί να διαχειριστεί τα δίκαια αιτήματά μας, δεν μας αφήνει άλλη εναλλακτική από το να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι και η κοινωνία είναι στο πλευρό μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΠΟΘΑ χαιρετίζοντας τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας» λένε οι καλλιτέχνες ανακοινώνοντας ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί οχηματοπορεία που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (θέατρο Badminton) και θα καταλήξει στην υπό κατάληψη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Δεν σταματάμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

– Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

– Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Αποδέκτης διαμαρτυριών η σύζυγος του πρωθυπουργού

Εντωμεταξύ, αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών έγινε χθες το βράδυ, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτακη που παρακολούθησε την παράσταση του έργου «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργιου στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου.

Πέρα από την αμηχανία που προέκυψε, όταν ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας διάβασε στο τέλος της παράστασης την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που καταγγέλλει το προεδρικό διάταγμα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Πολιτισμού, η σύζυγος του πρωθυπουργού, κατά την έξοδό της από το θέατρο, έγινε δεκτή με συνθήματα από συγκεντρωμένους καλλιτέχνες και σπουδαστές, που περίμεναν με ένα μεγάλο πανό κατά της απαξίωσης των πτυχίων τους («Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας») και συνθήματα όπως «Σ’ εσάς που μας ακούτε. Είμαστε πολλοί, δεν είμαστε χομπίστες, αλλά ηθοποιοί» και «Μας θέλει μαθητές το ίδιο σάπιο σύστημα που θρέφει βιαστές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα