ΑΘΗΝΑ
12:53
|
28.06.2026
Έγινε σχετικά αισθητός και στη Θεσσαλονίκη. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα δέκα χιλιόμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Χαλκιδική, ο οποίος έγινε σχετικά αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:53 με επίκεντρο 12χλμ νότια και νοτιοδυτικά από τα Ορμύλια Χαλκιδικής. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε μόλις στα δέκα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τη δόνηση προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στους κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης λόγω όλων των δραματικών γεγονότων από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάσουν τουλάχιστον 191 εκατ. ανθρώπους

Φωτιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Θαύσματα ουκρανικού drone προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα, Κυριακή, στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω έργων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα