ΑΘΗΝΑ
13:13
|
23.04.2024
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάληψη του Θεάτρου Rex, της δεύτερης σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία τους, ενώ παραμένουν υπό κατάληψη το κτίριο Τσίλερ και η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Ξημερώματα Τετάρτης 8ης Φεβρουαρίου, ημέρας ορόσημο για τον αγώνα των σπουδαστών (παραίτηση διδασκόντων Εθνικού Θεάτρου, κίνδυνος απώλειας του διδακτικού έτους), καθώς και της 24ωρης απεργίας του κλάδου, μετράμε 53 μέρες αγώνα ενάντια στην συνολική υποτίμηση και απαξίωση των σπουδών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων από το ελληνικό κράτος.

Προχωρήσαμε σε κατάληψη του Ρεξ. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις καταλήψεις των Δραματικών Σχολών του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της ΚΣΟΤ και της καταλήψεις του Τσίλλερ και του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν τον αγώνα μας

Δεν υποχωρούμε

Ο αγώνας κλιμακώνεται

Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο των τεχνών της κατάληψης Ρεξ

Χθες το απόγευμα, παρά την κακοκαιρία, καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άλσος Στρατού στο Γουδί, ενώ ακολούθησε πορεία με οχήματα προς την υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Πειραιώς.

Για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, ενώ αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και οι καθηγητές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης στην Λάρισα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στο Ηράκλειο Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα, νωρίς το πρωί μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου και της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αθήνα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσουν σήμερα, στις 12.30 μ.μ., και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα μουσεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα