ΑΘΗΝΑ
07:06
|
15.07.2024
Σύμφωνα με την Documento, η ελληνική μαφία έδινε εντολές σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, ενώ είχε στενές επαφές με ανθρώπους του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο καταγράφονταν όλα τα αποκαλυπτικά sms του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, ακόμη και με στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, στα οποία ο δολοφονηθείς Γ.Μήτσου έδινε εντολές οι οποίες εκτελούνταν πάραυτα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τις διαβιβαστεί όλο το επίμαχο υλικό.

Η σχετική εισαγγελική έρευνα θα έχει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την εισαγγελία της Αθήνας, δύο σκέλη:

Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Γ. Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του.. Αυτές, αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία (σσ πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς βρίσκονται ακόμη στα ίδια πόστα), ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας ,ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων.Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους διεφθαρμένους από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, που είναι εξίσου σοβαρό αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 , προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές , δρούσαν δηλαδή εντελώς παρανόμως μέσα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.

Οι αποκαλύψεις

Το Documento την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι η ελληνική μαφία δίνει εντολές σε ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, καθώς και ότι οι μαφιόζοι έχουν επαφές με πολύ στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα στοιχεία που έφερε το Documento στο φως της επικαιρότητας είναι συγκλονιστικά, καθώς αφορούν μηνύματα SMS, τα οποία εξήχθησαν από το τηλέφωνο του επιχειρηματία στον τομέα των καυσίμων Γιώργου Μήτσου ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες.

Η ΕΛ.ΑΣ απέδωσε τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πρωταγωνιστές τους λαθρέμπορους καυσίμων. Πρόκειται για μια κοινή μεθοδολογία: η ΕΛΑΣ αναθέτει κάθε δολοφονία τέτοιου είδους μέλους της Greek mafia, στην Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Επειδή όμως αυτές οι δολοφονίες σχεδόν ποτέ δεν εξιχνιάζονται, η δικογραφία παραμένει εσαεί ανοιχτή. Κι έτσι όσα στοιχεία και αν προκύψουν, οι δικογραφίες δεν διαχωρίζονται προκειμένου να διερευνηθούν από την εισαγγελία όσες τυχόν εγκληματικές δραστηριότητες έχουν διαπιστωθεί.

Έτσι, συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Από τα στοιχεία που εξήχθησαν από το κινητό του Γιώργου Μήτσου, προέκυψε ότι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν σχέση με τον Γιώργο Μήτσου και τον ενημέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις µέσω των οποίων τοποθετούσε αστυνοµικούς σε υπηρεσίες όπως αυτή της ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος ή των Ανθρωποκτονιών για να έχει έλεγχο. ∆ηλαδή δεν επρόκειτο για ενδιαφέρον που περιοριζόταν μόνο στην κάλυψή του σε λαθρεµπόριο καυσίµων αλλά συνιστούσε έλεγχο της αστυνοµίας.

Ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο περίμενε να καταφέρει να αλλάξει τµήµα της ηγεσίας της αστυνοµίας που δεν του ήταν … επιθυµητό. Οι διασυνδέσεις του έφταναν και µέσα στην ΕΥΠ. Οπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενηµέρωνε τον Μήτσου για το ποιοι ήταν σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο τον δημοσιγράφο, Νίκο Τσιλιπουνιδάκη. O Μήτσου έδινε εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνταν τηλέφωνα που τον ενδιέφεραν τα οποία δεν ήταν µόνο δικά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο Τραμπ καλεί για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα