ΑΘΗΝΑ
10:15
|
19.04.2024
Επιστολή από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας σε Ερντογάν, Άσαντ και στον πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τον πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην ανατολική Μεσόγειο.

«Με πολύ πόνο πληροφορήθηκα τις τρομερές συνέπειες από τους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία. Χιλιάδες άνθρωποι έγιναν θύματα της φυσικής καταστροφής, ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν και έχασαν τα σπίτια τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, τονίζει ότι «σε αυτή την πένθιμη περίοδο για ολόκληρο τον τουρκικό λαό, ζητώ να μεταφέρετε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και συμπαράσταση στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων».

Επίσης ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας, αναφέρει: «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, που είναι η πηγή της ευσπλαχνίας και του ελέους, ας αναπαύσει εν ειρήνη τις ψυχές εκείνες που χάθηκαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, και να δώσει ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ προκλήθηκαν ζημιές σε ναούς στην Αλεξανδρέττα, την Αντιόχεια και στη Μερσίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα