ΑΘΗΝΑ
04:18
|
25.04.2024
Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει 26 ανθρώπους, έχουν κάψει σχεδόν 300.000 εκτάρια και έχουν καταστρέψει σχεδόν 1.500 σπίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας Μάρκο Αντόνιο Αβίλα παρουσίασε μια προκαταρκτική αξιολόγηση των συνεπειών των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη νότια κεντρική Χιλή τον τελευταίο μήνα.

Μέχρι στιγμής, οι πυρκαγιές έχουν πλήξει 19 δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία, αφήνοντας περίπου 920 μαθητές χωρίς εγκαταστάσεις μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία που καταστράφηκαν βρίσκονται στις περιοχές Μπιόμπιο (14) και Αραουτσάνια (7).

Ο Άβιλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Χιλής προετοιμάζει προσωρινά κέντρα για τους μαθητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τον Μάρτιο. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικές αρχές θα ξεκινήσουν να χτίζουν μόνιμα κτίρια.

Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει 26 ανθρώπους, έχουν κάψει σχεδόν 300.000 εκτάρια και έχουν καταστρέψει σχεδόν 1.500 σπίτια στις περιοχές Νιούμπλε, Μπιόμπιο, Αραουτσάνια και Μάουλε.

Στη Χιλή, μια χώρα όπου το νεοφιλελεύθερο κράτος εξάλειψε την επαγγελματική δημόσια πυροσβεστική υπηρεσία πριν από δεκαετίες, η κακή διαχείριση των δασών και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής τραγωδίας που προκλήθηκε από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Σήμερα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα στείλει δύο ειδικούς στη Χιλή για να βοηθήσουν στις εργασίες πυρόσβεσης. Οι Ιταλοί τεχνικοί θα ενσωματωθούν στην ομάδα με επικεφαλής τον Ευρωπαϊκό Επίσημο Μηχανισμό Προστασίας.

Μέχρι στιγμής, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κολομβία, ο Εκουαδόρ, η Ισπανία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Πορτογαλία και η Βενεζουέλα έχουν στείλει πυροσβέστες, στρατό και ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα