ΑΘΗΝΑ
10:37
|
06.05.2024
«Ο Μαχμούντ Ματζέντ Αΐντι πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από τα πυρά της ισραηλινής κατοχής στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Φάραα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν σήμερα το πρωί σε καταυλισμό προσφύγων στη βόρεια Δυτική Όχθη, όπου σκότωσαν έναν 17χρονο.

«Ο Μαχμούντ Ματζέντ Αΐντι πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από τα πυρά της ισραηλινής κατοχής στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Φάραα», επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε τον θάνατο του Αλ Άιντι, αλλά τον παρουσίασε ως περίπτωση «Παλαιστίνιου υπόπτου», που πλησίασε στρατιώτες με εκρηκτικό μηχανισμό.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης, όπου συνέλαβε 23 Παλαιστίνιους και κατέσχεσε όπλα.

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν επίσης στο σπίτι ενός 45χρονου κατοίκου και τον συνέλαβαν, ενώ ένας στρατιωτικός σκύλος επιτέθηκε στον γιο του και τον δάγκωσε στο πόδι κατά την ίδια επιδρομή», ανέφερε το Quds News Network.

Ο 17χρονος είναι ο 48ος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό το 2023.

Χθες ένας άλλος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Ναμπλούς. Προηγουμένως, το Ισραήλ βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας ισχυριζόμενο πως επιχειρεί να καταστρέψει εγκαταστάσεις της Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα