ΑΘΗΝΑ
15:47
|
18.04.2024
Πρόκειται κατά βάση για «δόσεις που οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μην λάβουν, δηλαδή την τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη (αναμνηστική) δόση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σουηδίας, Radio Sweden, ανέφερε ότι η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας έχει απορρίψει σχεδόν 8,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον COVID-19.

Σύμφωνα με τον πρώην εθνικό συντονιστή εμβολιασμού της Σουηδίας, Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ, οι περισσότερες είναι «δόσεις που οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μην λάβουν, δηλαδή την τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη (αναμνηστική) δόση».

Οι απορριφθείσες δόσεις αποτιμώνται συνολικά σε 143 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο Μπέργκστρομ στον ραδιοφωνικό σταθμό. «Ήταν ήδη αγορασμένα και τώρα πρέπει να καταστραφούν».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, οι δόσεις που απορρίπτονται ισοδυναμούν με περίπου το 20% των δόσεων εμβολίου που έχει αγοράσει η Σουηδία.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι το 88,2% όλων του πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 86,4% έχει λάβει δύο ή περισσότερες δόσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε πως οι χώρες με υψηλότερη κάλυψη εμβολίων «συνεχίζουν να αποθηκεύουν περισσότερα εμβόλια», ενώ «οι χώρες χαμηλού εισοδήματος εξακολουθούν να περιμένουν» για δόσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα