ΑΘΗΝΑ
04:37
|
17.05.2024
Οι συγγενείς 35 πολιτικών κρατουμένων στη Νικαράγουα ζήτησαν την απελευθέρωσή των συγγενών τους, λίγες ημέρες αφότου απελευθερώθηκαν 222 πολιτικοί κρατούμενοι από την κυβέρνηση Ορτέγκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συγγενείς 35 πολιτικών κρατουμένων στη Νικαράγουα ζήτησαν την απελευθέρωσή των συγγενών τους την Τρίτη, μερικές ημέρες αφότου 222 άλλοι κρατούμενοι της ίδιας κατηγορίας απελευθερώθηκαν και απελάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια αιφνιδιαστική συμφωνία με την Ουάσιγκτον.

Μεταξύ των κρατουμένων, οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι πολιτικοί κρατούμενοι από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβάνεται ο 56χρονος αντικυβερνητικός επίσκοπος Ρολάντο Αλβαρέζ, ένας από τους πιο σημαντικούς εκκλησιαστικούς ηγέτες της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψε στη φυλακή, του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα της Νικαράγουας και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 26 ετών.

«Οι συγγενείς μας ήταν στον επίσημο κατάλογο των πολιτικών κρατουμένων και δεν ελήφθησαν υπόψη για την αποφυλάκισή τους», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Συγγενών Πολιτικών Κρατουμένων.

Η κυβέρνηση του Ορτέγκα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Μετά την απελευθέρωση των κρατουμένων, ο πρόεδρος Ντάνιελ Ορτέγκα είπε ότι δύο κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ενώ η Ουάσιγκτον απέρριψε άλλους τέσσερις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα