ΑΘΗΝΑ
14:59
|
26.04.2024
Ο λαός της Κολομβίας έδειξε έμπρακτα ότι συμφωνεί με τις φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Γκουστάβο Πέτρο, ο οποίος σκοπεύει να αναδιαμορφώσει βασικούς δημόσιους τομείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Κολομβιανοί βγήκαν στους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας την Τρίτη για να στηρίξουν τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση της φτώχειας, του αποκλεισμού και της ανισότητας στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Οι συγκεντρώσεις, τις οποίες κάλεσε ο αριστερός Κολομβιανός πρόεδρος, πραγματοποιήθηκαν μια μέρα αφότου παρουσίασε μια μεταρρύθμιση υγείας στο Κογκρέσο που αποσκοπεί στην πρόληψη και τη γρήγορη θεραπεία ασθενειών, την αύξηση της πρόσβασης στα νοσοκομεία, την αύξηση των μισθών στον τομέα της υγείας και την καταπολέμηση της διαφθοράς εξαλείφοντας τους μεσάζοντες πληρωμών.

Ο Πέτρο επανέλαβε τα σχέδια του για μεταρρυθμίσεις και σε θέματα εργασίας και συντάξεων. Ο πρόεδρος θέλει επίσης να προωθήσει προγράμματα για την εξασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τους φοιτητές που αδυνατούν να πληρώσουν δίδακτρα, ενώ παρέχει επιδοτήσεις σε φτωχές οικογένειες και φτωχούς ηλικιωμένους.

«Αυτό που έχουμε είναι τρεις μεταρρυθμίσεις, και όχι οι τελευταίες και μοναδικές, που επιδιώκουν να εγγυηθούν τα καθολικά δικαιώματα του λαού στην εργασία, την υγεία και τις συντάξεις», είπε ο Πέτρο μιλώντας σε συγκέντρωση.

Οι υποστηρικτές πραγματοποίησαν πορεία σε όλη τη χώρα για να δώσουν μήνυμα στο Κογκρέσο και στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις έχουν ευρεία υποστήριξη.

«Αυτό που κάνει ο Πρόεδρος Πέτρο μου φαίνεται καλό, χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ώστε οι φτωχοί να έχουν πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, την αξιοπρεπή στέγαση», είπε μια από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Ενώ ο Πέτρο έχτισε έναν ευρύ συνασπισμό στο Κογκρέσο με την υποστήριξη αριστερών, κεντρώων και δεξιών κομμάτων, που τον βοήθησαν να προωθήσει μια φορολογική μεταρρύθμιση στα τέλη του περασμένου έτους, καινούρια σχέδια του Πέτρο, όπως η μεταρρύθμιση της υγείας, έχουν προκαλέσει ρήγματα τόσο σε αυτή τη συμμαχία όσο και εντός της κυβέρνησης. .

Οι νόμοι που εγκρίνονται από το Κογκρέσο πρέπει να εξετάζονται από το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αξιολογηθεί η νομιμότητά τους.

Οι πορείες πραγματοποιήθηκαν χωρίς επεισόδια και ειρηνικά, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την εθνική αστυνομία της Κολομβίας.

Η αντιπολίτευση της Κολομβίας κάλεσε σε πορείες και συγκεντρώσεις σε πόλεις σε όλη την Κολομβία την Τετάρτη για να απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις του Πέτρο, υποστηρίζοντας ότι απειλούν την οικονομική σταθερότητα της χώρας και κινδυνεύουν να τη βυθίσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα