ΑΘΗΝΑ
10:39
|
26.04.2024
Στόχος του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Πέτρο είναι ο περιορισμός του ρόλου των ιδιωτών και η ενίσχυση των υπηρεσιών περίθαλψης στην κολομβιανή επαρχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, κάλεσε χθες τους πολίτες να υποστηρίξουν ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και την επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη χώρα, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την πρόληψη ασθενειών.

«Οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας θα είναι καθολικές. Αφού εγκριθούν, δεν θα μιλάμε πλέον για πελάτες στη δημόσια υγεία της Κολομβίας, αλλά για πολίτες που την απολαμβάνουν», είπε ο Πέτρο, τονίζοντας ότι θα απομακρύνει την Κολομβία από τον νεοφιλελεύθερο πρότυπο.

Σύμφωνα με το ισχύον εθνικό σύστημα υγείας, οι Φορείς Προαγωγής της Υγείας (EPS), που είναι συνήθως ιδιωτικοί, τίθενται ως μεσάζοντες και είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των πόρων και των συμβάσεων των Ιδρυμάτων Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας, τα οποία είναι τα κέντρα υγείας, στα οποία συνήθως πηγαίνει ο πληθυσμός.

«Θα στραφούμε στις περιοχές που εγκαταλείφθηκαν από μια αδικία τριών δεκαετιών που επικέντρωσε την παροχή υπηρεσιών στις πιο προνομιούχες περιοχές των μεγάλων πόλεων», είπε ο Πέτρο. Για να επεκταθούν οι υπηρεσίες υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές, ο πρόεδρος πρότεινε ένα ειδικό καθεστώς εργασίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα δίνει τη δυνατότητα να έχουν υψηλότερες αποδοχές.

Πρότεινε επίσης τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη τη χώρα με δημόσια, ιδιωτικά και μικτά κεφάλαια. Για λόγους διαφάνειας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις συμβάσεις που συνάπτονται μέσα από ένα ψηφιακό σύστημα, στο οποίο θα αναρτώνται οι συναλλαγές.

Η μεταρρύθμιση επιδιώκει επίσης να βελτιώσει την πρόσβαση σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, στέγαση και συνθήκες εργασίας, που αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την πρόληψη ασθενειών.

«Το κράτος θα έχει συντονισμένη παρέμβαση στους καθοριστικούς παράγοντες της υγείας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Κολομβιανών», επέμεινε ο Πέτρο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, όπως συνέβη με τη φορολογική μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε η κυβέρνηση πέρυσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα