ΑΘΗΝΑ
13:04
|
19.05.2024
Τον Μάρτιο του 2021 η αναισθησιολόγος, που είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία παλαιότερα, κρίθηκε αθώα με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από επέμβαση ρουτίνας, θα κρίνει σήμερα ο Άρειος Πάγος, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διεξαχθεί δίκη σε δεύτερο βαθμό ή αν θα παραμείνει η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον θάνατο της 4χρονης τον Δεκέμβριο του 2015, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Κατά συνέπεια το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει την τύχη της υπόθεσης του θανάτου της μικρής Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Η αναισθησιολόγος κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της 4χρονης. Τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο η δίκη διεκόπη έπειτα από την ένσταση για μη αιτιολογημένη έφεση, που κατέθεσε η πλευρά της υπεράσπισης και η οποία τότε έγινε δεκτή.

Τώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Πηγή: efsyn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα