ΑΘΗΝΑ
09:55
|
17.05.2024
Το δικαστήριο του Μιλάνου αθώωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κατηγορίες ότι πλήρωσε μάρτυρες για ψευδορκία σε μια υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δικαστήριο του Μιλάνου αθώωσε την Τετάρτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κατηγορίες ότι πλήρωσε μάρτυρες για ψευδορκία σε υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων, μια υπόθεση που διώκει τον πρώην πρωθυπουργό για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε για δωροδοκία 24 ατόμων, κυρίως νεαρών, γυναικών καλεσμένων στα διαβόητα «Μπούνγκα Μπούνγκα» πάρτι του, σε προηγούμενη δίκη όπου είχε κατηγορηθεί ότι πλήρωσε για ερωτικές επαφές με μια 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια νυχτερινού κέντρου.

Σε μια γραπτή περίληψη της απόφασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Μιλάνου είπε ότι ο Μπερλουσκόνι και οι 28 συγκατηγορούμενοί του δεν είχαν να απαντήσουν σε καμία υπόθεση, επικαλούμενος υποτιθέμενα νομικά λάθη σχετικά με τον τρόπο που οι εισαγγελείς είχαν συντάξει την υπόθεση.

Μάλιστα, το δικαστήριο του Μιλάνου είπε ότι όσοι κατέθεσαν στην αρχική υπόθεση θα έπρεπε να είχαν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι και όχι ως μάρτυρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελευταίες κατηγορίες δεν ίσχυαν.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης έξι ετών για τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό και δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν την πλήρη ετυμηγορία πριν αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν έφεση.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στην ιταλική Γερουσία και του οποίου το κόμμα Forza Italia αποτελεί βασικό συστατικό του συντηρητικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, ήταν χαρούμενος.

«Επιτέλους αθωώθηκα μετά από περισσότερα από 11 χρόνια βασάνων, λάσπης και ανυπολόγιστης πολιτικής ζημιάς», έγραψε στο Twitter.

«Είχα την τύχη να με κρίνουν δικαστές που ήξεραν πώς να παραμείνουν ανεξάρτητοι, αμερόληπτοι και δίκαιοι μπροστά στις αβάσιμες κατηγορίες που μου είχαν απαγγελθεί», πρόσθεσε ο 86χρονος.

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε επίσης την απόφαση υπέρ του Σίλβιου Μπερλουσκόνι.

«Η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μια εξαιρετική είδηση που δίνει τέλος σε μια μακρά δικαστική υπόθεση που είχε επίσης σημαντικές επιπτώσεις στην ιταλική πολιτική και θεσμική ζωή», ανέφερε σε δήλωσή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα