ΑΘΗΝΑ
06:13
|
04.05.2024
Πόσο διεθνοποιείται αυτός ο πόλεμος; Ήρθε η σειρά της Μόσχας να καταγγείλει τις ΗΠΑ για εκπαίδευση τρομοκρατών σε επιθέσεις εντός του εδάφους πρώην σοβιετικών κρατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλάνα ενός Ουκρανού στρατιώτη με διακριτικά του Ισλαμικού Κράτους στη στολή του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο DRTV της Δανίας.

Κατά τη διάρκεια ενός ειδησεογραφικού ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο φακός του τηλεοπτικού δικτύου συνέλαβε δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς, ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε το διακριτικό της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ραμμένο στον αριστερό του ώμο.

Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας έχει καταγγείλει εδώ και ημέρες ότι οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ στη Συρία φέρονται έχουν εκπαιδεύσει τουλάχιστον 60 μαχητές, που συνδέονται με το ISIS και την Αλ Κάιντα, στη βάση Αλ Τανφ για να πραγματοποιούν επιθέσεις εντός του εδάφους πρώην σοβιετικών κρατών.

Παρόμοια φωτογραφία φέρεται να έχει κυκλοφορήσει και από το Associated Press (AP).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι, όπως αναφέρουν διάφορα μέσα, δημοσίευσε φωτογραφίες στρατιωτών του Κιέβου στον λογαριασμό του στο Instagram, με το «totenkopf» (το κεφάλι του θανάτου), σύμβολο της 3ης Μεραρχίας Τάνκ των SS.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Σύρος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μπασάρ Αλ Τζαφάρι, είχε αναφέρει στο Sputnik ότι ενδέχεται οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να στέλνουν μέλη του ISIS και μαχητές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) στην Ουκρανία. 

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι πολύ πιθανόν», είπε, «Έχουμε στοιχεία ότι ο στρατός των ΗΠΑ στη Συρία μεταφέρει τρομοκράτες από το ένα μέρος στο άλλο, ειδικά μέλη του IS και της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα».

Ο Σύρος αξιωματούχος είπε, τότε, ότι προηγουμένως, οι ΗΠΑ είχαν αναπτύξει τρομοκράτες από τη Συρία στο Αφγανιστάν και την Μπουρκίνα Φάσο και ότι η χρήση μισθοφόρων από την Ουάσιγκτον είναι μια καθιερωμένη πρακτική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα