ΑΘΗΝΑ
20:47
|
27.04.2024
Να «σπάσουν» τα ισόβια προσδοκά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικασμένος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσδοκώντας να ανατρέψει την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021.

Τελικά η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου.  Η δίκη εκφωνήθηκε, με τον κατηγορούμενο -κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου- παρόντα στο εδώλιο.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων». Όπως είπε «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών».

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Έτσι προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην Έδρα τους τακτικούς δικαστές. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια και επιπλέον ποινή 11 ετών κάθειρξης και έξι μηνών φυλάκισης, προσήλθε στη δίκη έχοντας αλλάξει υπεράσπιση, εκπροσωπούμενος από γυναίκα δικηγόρο, και ελπίζοντας σε μία ευνοϊκότερη απόφαση από αυτήν που τον περασμένο Μάιο του επέβαλε το ΜΟΔ με ομόφωνη απόφαση του, αρνούμενο να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Απέναντι του είχε τους γονείς της Καρολάιν, που μεγαλώνουν την κόρη της, και αξιώνουν να μην μειωθεί η ποινή του Αναγνωστόπουλου «ούτε μία μέρα».

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είχε προκαλέσει σοκ σε χιλιάδες πολίτες εντός και εκτός της χώρας καθώς επί έναν και πλέον μήνα, ο 34χρονος ισχυριζόταν ότι ο θάνατος της Καρολάιν που ξεψύχησε πλάι στην 11 μηνών κόρη της ήταν αποτέλεσμα ληστείας. Ο 34χρονος περιέγραφε κλαίγοντας στους αστυνομικούς, τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι οι τρεις ληστές οι οποίοι πήραν χρήματα και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους νεκρή την 20χρονη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς και το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει η γυναίκα.

Επί 37 ημέρες ο πιλότος έδινε περιγραφές των δραστών και εξέφραζε την εμπιστοσύνη του πως οι αστυνομικοί θα βρουν τους αδίστακτους ληστές για να πληρώσουν για το άγριο έγκλημα.

Τα ευρήματα της Αστυνομίας, το βιομετρικό ρολόι του θύματος, το κινητό τηλέφωνο του δράστη που αποκάλυψε τις κινήσεις του μέσα στο σπίτι και άλλα δεδομένα, τελικά αποκάλυψαν μία σοκαριστική πραγματικότητα: Ο Αναγνωστόπουλος στις 4.30 το πρωί της επίμαχης μέρας σκότωσε την 20χρονη η οποία κοιμόταν, με την οποία είχε καυγαδίσει σχεδόν τρεις ώρες πριν. Επί έξι ολόκληρα λεπτά με ένα μαξιλάρι απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν προκαλώντας στην 20χρονη έναν αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο.

Ο πιλότος συνελήφθη αμέσως μετά το μνημόσυνο της Καρολάιν, στις 16 Ιουνίου 2021 στην Αλόννησο. Λίγες ώρες μετά από τα κλάματα του στην αγκαλιά της πεθεράς του, ο 34χρονος ομολόγησε ότι ουδέποτε έγινε ληστεία στο σπίτι του, ότι ο ίδιος σκότωσε με ασφυκτικό θάνατο την Καρολάιν βρισκόμενος σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση μετά από καυγά που είχαν.

Το ίδιο είπε και στην, διάρκεια 10 ωρών, απολογία του στο πρώτο δικαστήριο όπου προσπάθησε να πείσει πως το έγκλημα που ομολόγησε, έγινε εν βρασμώ, πως «θόλωσε» όταν πάνω στον καυγά η 20χρονη «έκανε μία κίνηση» και εκείνος φοβήθηκε για το παιδί.

Με το τέλος της δίκης που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα οι δικαστές θα αποφανθούν για την έκβαση που θα έχει τόσο για τον 34χρονο όσο και για τους ανθρώπους που θρηνούν ακόμη για το παιδί τους, προσπαθώντας να προστατέψουν την εγγονή τους. Ένα μωρό που το πρωί του εγκλήματος οι αστυνομικοί το βρήκαν πλάι στο άψυχο σώμα της μητέρας του και που μεγαλώνοντας θα θελήσει να αναζητήσει στοιχεία για το «έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα