ΑΘΗΝΑ
15:04
|
24.04.2024
Οι λειψές βροχοπτώσεις θεωρούνται βασικός παράγοντας των δασικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην ανατολική Κούβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το Σάββατο, μια ταχέως εξελισσόμενη πυρκαγιά καίει σε δασικές εκτάσεις στην επαρχία Χολγουίν στην ανατολική Κούβα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το Ranger Corps (CGB) και οι ειδικές δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών παλεύουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, το μέγεθος των οποίων τους ανάγκασε να εκκενώσουν τους κατοίκους των κοντινών οικισμών.

Η φωτιά εκτιμάται πως προκλήθηκε από την παρατεταμένη ξηρασία και αρχικά είχε μόνο τρεις εστίες. Ωστόσο, άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα λόγω των ισχυρών ρευμάτων αέρα και των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες στο να έχουν πρόσβαση στην ορεινή περιοχή για να την αντιμετωπίσουν.

Οι φλόγες πλησιάζουν αυτή τη στιγμή το Εθνικό Πάρκο Μενσούρα-Πιλότο, το οποίο καταλαμβάνει πάνω από 84,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και φιλοξενεί την ενδημική κουβανική χλωρίδα και πανίδα. Τον Ιανουάριο, οι κουβανικές αρχές κατέγραψαν περισσότερες από 80 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες αποτελούν υψηλό αριθμό για αυτόν τον μήνα.

Στις 9 Φεβρουαρίου, το CGB ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ελέγξει άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά στο Ελ Πράντο, μια ορεινή περιοχή ύψους 700 μέτρων στην επαρχία Χολγουίν.

Αυτή η πυρκαγιά, η οποία διήρκεσε 14 ημέρες και έπληξε περίπου 1 τετρ. χλμ. δάσους, εκτιμάται πως εκδηλώθηκε λόγω της έντονης ξηρασίας και της αφθονίας οργανικών φυτικών υλικών, που ευνόησε την προώθηση της.

Τον Ιανουάριο το Κουβανικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε έλλειμμα 62% των συσσωρευμένων βροχοπτώσεων που επηρέασε κυρίως τις δυτικές και ανατολικές επαρχίες, στις οποίες υπάρχουν μεγάλες δασικές εκτάσεις

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα