ΑΘΗΝΑ
20:55
|
26.04.2024
Η Χιλή δοκιμάζεται από εκτεταμένες πυρκαγιές από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πάρα πολλές εστίες πυρκαγιάς στη Χιλή συνεχίζουν να συνιστούν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Χιλή δοκιμάζεται από εκτεταμένες πυρκαγιές από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Πολλές από τις ήδη υπάρχουσες εστίες ζωντάνεψαν ξανά την Παρασκευή λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ ξεπήδησαν και πολλές νέες.

Χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε δήλωσε ότι από τις 260 ενεργές εστίες δασικών πυρκαγιών, οι 77 καταπολεμούνται προς το παρόν στο νότιο-κεντρικό τμήμα της χώρας.

Αν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται, κυρίως στις περιοχές Μπιόμπιο, Νιούμπλε και Αραουκάνια, ο κίνδυνος είναι πιο περιορισμένος και απέχει πολύ από αυτό που συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου, όταν κάηκαν χιλιάδες εκτάρια, δήλωσε ο Μονσάλβε.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης και Αντιμετώπιση Καταστροφών, μέχρι στιγμής «οι πυρκαγιές έχουν αφήσει 25 νεκρούς και επηρέασαν 440 980 εκτάρια», ενώ επιπλέον «καταστράφηκαν 1.987 σπίτια, επλήγησαν 7.038 άνθρωποι» και «3.034 δέχθηκαν ιατρική παρακολούθηση».

Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων που θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, ευνοώντας την εξάπλωση της φωτιάς, o Μονσάλβε κάλεσε τον πληθυσμό να αποφύγει την έκθεση σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Στέγασης, Κάρλος Μόντες, είπε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπρησμών. Είπε ότι μια άμεση «επίσημη έρευνα από την Αστυνομία και την Εισαγγελία» θα εξετάσει το ζήτημα.

Στη Χιλή φτάσει βοήθεια από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, η Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η Ισπανία, οι οποίες έστειλαν πυροσβέστες για να στηρίξουν τους Χιλιανούς συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα