ΑΘΗΝΑ
09:43
|
19.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής μπήκε με το μαχαίρι στην τάξη, ενώ η δασκάλα των Ισπανικών έκανε μάθημα και της επιτέθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μαθητή σε λύκειο στη Γαλλία. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στη γαλλική πόλη Saint-Jean-de-Luz.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο δράστης μαθητής λυκείου στη Γαλλία έσφαξε την καθηγήτρια των Ισπανικών σε σχολείο στο Saint-Jean-de-Luz.

Ο τοπικός εισαγγελέας Jerome Bourrier επιβεβαίωσε την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια τάξη το πρωί της Τετάρτης.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν, ότι η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο με τον τοπικό εισαγγελέα. Ο μαθητής συνελήφθη. Η δασκάλα ήταν γύρω στα πενήντα και πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλική εφημερίδα Sud Ouest ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε στην τάξη ενώ η δασκάλα των Ισπανικών έδινε μάθημα και της επιτέθηκε.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, ανέφερε σε ένα tweet ότι οι σκέψεις του είναι με την «οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές» της δασκάλας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης, ότι ο μαθητής μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Ενώ, αναφέρεται ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν υπάρχει καμία ένδειξη, ότι το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα μετά το περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα