ΑΘΗΝΑ
16:31
|
06.05.2024
«Αυτές οι μονομερείς ενέργειες του Ισραήλ ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου. Οι δράστες πρέπει να δικαστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνή έκκληση για την καταδίκη του νέου μακελειού που έκαναν σήμερα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 10 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό πάνω από 100 άλλων, ζητά με ανακοίνωσή της η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης ζητά να καταδικαστούν οι «μονομερείς ενέργειες του Ισραήλ» και να επιβληθούν «πρακτικά μέτρα που θα τερματίσουν την αδιάκριτη δολοφονία των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής».

Τονίζει επίσης πως:

«Η σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας σε αυτά τα Ισραηλινά εγκλήματα ενθαρρύνει την ισραηλινή κατοχή να κλιμακώσει τα ατιμώρητα εγκλήματά της κατά του Παλαιστινιακού λαού και κατά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Αυτές οι μονομερείς ενέργειες του Ισραήλ ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου. Οι δράστες πρέπει να δικαστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η ειρήνη στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το τέλος της Ισραηλινής κατοχής και την αναγνώριση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, δικαιοσύνη και Ανεξαρτησία και με την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσά της την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Αναφερόμενη στην τακτική όξυνσης της βίας που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η παλαιστινιακή πρεσβεία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει επίσης πως «η ατζέντα της Νέας Ισραηλινής Ακροδεξιάς Κυβέρνησης είναι πολύ σαφής και εφαρμόζει συστηματικές πρακτικές αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ για την επιβολή ενός τετελεσμένου γεγονότος στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη μέσω της εντατικοποίησης των παράνομων αποικιοκρατικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων συλλογικών τιμωριών, στοχευμένων δολοφονιών, προσάρτησης, παρακράτησης φόρων, κατεδαφίσεων κατοικιών, και επέκτασης εποικισμών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα ονόματα των 10 Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης:

  • 1) Μάρτυς Adnan Baara, 72 ετών, ηλικιωμένος.
  • 2) Μάρτυς Mohammed Khaled Anbousy 25 ετών.
  • 3) Μάρτυς Tamer Minawi, 23 ετών.
  • 4) Μάρτυς Misaab Oweis, 24 ετών.
  • 5) Μάρτυς Husam Isleem, 24 ετών.
  • 6) Μάρτυς Μοχάμεντ Αμπού Μπέικερ, 23 ετών.
  • 7) Μάρτυς Walid Dkhell, 23 ετών.
  • 8) Μάρτυς Abdel Aziz Ashqar, 61 ετών.
  • 9) Παιδί μάρτυρας Μοχάμεντ Σαμπάν, 16 ετών.
  • 10) Μάρτυς Jaser Kanaer, 23 ετών.

Η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα τονίζει πως οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εμποδίζουν τις υπηρεσίες ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου να έχουν πρόσβαση στους τραυματίες.

Υπενθυμίζει επίσης πως ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που σκοτώθηκαν από την Ισραηλινή Κατοχή από την αρχή του έτους 2023 είναι 60 μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που σκοτώθηκαν στα χέρια Ισραηλινών εποίκων, 12 παιδιών και δύο ηλικιωμένων και ενός κρατουμένου στις ισραηλινές φυλακές από ιατρική αμέλεια.

Οι κηδείες των θυμάτων της σημερινής ισραηλινής επίθεσης παίρνουν αντικατοχικό χαρακτήρα και διαστάσεις συλλαλητηρίων αντίστασης στην πολεμική μηχανή του κράτους-Απαρτχάιντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα