ΑΘΗΝΑ
05:02
|
06.05.2024
Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ ζήτησε τη λήψη μέτρων από τον ΟΗΕ ώστε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διπλωματικός «παρατηρητής» της Παλαιστινιακής Αρχής στην έδρα του ΟΗΕ  στη Νέα Υόρκη, Ριάντ Μανσούρ, ζήτησε απόψε την ανάληψη δράσης από τη μεριά του ΟΗΕ μετά το σημερινό μακελειό με θύματα τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιους σε επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.

«Τα Ηνωμένα Έθνη, που υποτίθεται πως είναι στο πλευρό των αδυνάτων και των ευάλωτων, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού» τόνισε ο Ριγιάντ μιλώντας μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Χάνουμε αξιοπιστία, χάνετε αξιοπιστία, αυτό το θαυμάσιο σύστημα χάνει αξιοπιστία» είπε ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης καλώντας τον ΟΗΕ να αξιοποιήσει «όλα τα μέσα για να τερματίσει τις σφαγές σε βάρος του λαού μας».

Κατηγόρησε στη συνέχεια την ισραηλινή κυβέρνηση για ωμότητες και χρήση όλων των ειδών τις προφάσεις για να σφαγιάσει τον παλαιστινιακό λαό και να δημιουργήσει «χάος και τρόμο».

«Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να αντιδράσει, να εφαρμόσει τις αποφάσεις τής και να βγει στο προσκήνιο ώστε να προστατεύσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στον ΟΗΕ θα στείλει επιστολή απόψε στον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας και στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ζητώντας «περαιτέρω δράση κατά του Ισραήλ».

Προειδοποίησε δε πως τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι στο χείλος «μαζικής έκρηξης εξαιτίας των πολιτικών και των πρακτικών της ισραηλινής κυβέρνησης».

Νωρίτερα σήμερα η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα είχε καταγγείλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα