ΑΘΗΝΑ
23:51
|
08.05.2024
O πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου δήλωσε, ότι πρόκειται για ακροδεξιά στοιχεία, αφού τους είχαν επιτεθεί ξανά σε εκδήλωση του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ, δέκα πρόσωπα περίπου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μάσκες, εισήλθαν σε χώρο εκδηλώσεων πανεπιστημίου στη Λεμεσό, όπου διεξαγόταν από φοιτητική ένωση της  Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα ύποπτα πρόσωπα φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, με πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο, περιέλουσε τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα.

Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός από τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα, έναν 21χρονο φοιτητή, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Ο 21χρονος φοιτητής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της  Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανέφερε, ότι η οργάνωση καταδικάζει το περιστατικό αλλά την ίδια ώρα χαιρετίζει την τοποθέτηση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Υπάρχει και η στήριξη από το ΤΕΠΑΚ και τους φοιτητές», είπε ο κ.Τρύφων, υποδεικνύοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο μετά από πρόσκληση των ίδιων των φοιτητών/τριών, «που απαιτούν Παιδεία και ανταπόκριση στις ανάγκες τους».

Επίθεση σε εκδήλωση της Accept – ΛΟΑΤΚΙ: Νεαρός γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο

Την ίδια ώρα ανέφερε πως παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της οργάνωσης στο ΤΕΠΑΚ, με αφορμή την Πορεία Υπερηφάνειας 2022, όπου κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και πέταξαν φυλλάδια υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας, όπως είπε. Υποστήριξε δε ότι «είναι θέσεις και δηλώσεις από ακροδεξιά στοιχεία ή ακόμη και της εκκλησίας, που οδηγούν σε τέτοιες λανθασμένες και άκυρες αντιλήψεις για την κοινωνία που ζούμε ή που θέλουμε να ζούμε» και ότι «η σιωπή και η μη λήψη θέσης, από κάποιους, στη βάση της πραγματικότητας, οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τρύφων ανέφερε ότι, όπως και στο προηγούμενο περιστατικό του Σεπτέμβρη, «είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» και διαμήνυσε ότι η οργάνωση δεν φοβάται και συνεχίσει το έργο της. «Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να είναι όλοι αποδεκτοί και κανένας να μην ενοχλεί κανένα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «όταν ξέρεις ότι κάνεις το σωστό και ιδιαίτερα για τη νεολαία του αύριο, δεν σε σταματά τίποτα». Ωστόσο, συνέχισε, «κάποιοι θεωρούν ότι, μέσα σε μια δημοκρατία, μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω σε κάποιους άλλους» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις έρευνες της Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα