ΑΘΗΝΑ
06:47
|
28.04.2024
Η Tesco ακολούθησε τις ανταγωνίστριές της, Asda, Morrisons και Aldi, θέτοντας όριο στις αγορές λαχανικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, ακολούθησε τις ανταγωνίστριές της, Asda, Morrisons και Aldi, θέτοντας όριο στις αγορές λαχανικών για σαλάτες λόγω ελλείψεων.

Η Tesco ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να περιορίσει τις πωλήσεις ντομάτας, πιπεριών και αγγουριών σε τρία τεμάχια ανά άτομο. Η εταιρεία σημείωσε ότι εισήγαγε αυτό τον περιορισμό ως προληπτικό μέτρο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν τα τρόφιμα που χρειάζονται.

Η οικονομική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi έχει επίσης θέσει ένα «προσωρινό» όριο τριών τεμαχίων σε αυτά τα λαχανικά. Η Asda περιόρισε το όριο αγορών σε τρία ανά άτομο σε οκτώ προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του μπρόκολου και των σμέουρων, ενώ η Morrisons περιόρισε τις αγορές σε δύο ανά άτομο σε τέσσερα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου.

Οι αναλυτές λένε ότι τα τρέχοντα προβλήματα πηγάζουν από δύο λόγους. Πρώτον, οι προμηθευτές στο Μαρόκο και την Ισπανία, τις μεγαλύτερες πηγές φρέσκων λαχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου το χειμώνα, υπέφεραν από χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και πλημμύρες τον περασμένο μήνα, οι οποίες διέκοψαν τη συγκομιδή και διέκοψαν τις παραδόσεις. Δεύτερον, οι ίδιοι οι αγρότες του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζονται να τροφοδοτήσουν τα θερμοκήπια τους, λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής, η οποία εκπροσωπεί όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, οι περιορισμοί στην προσφορά είναι πιθανό να διαρκέσουν «λίγες εβδομάδες», έως ότου ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος και τα καταστήματα βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές. Η υπουργός Περιβάλλοντος και Γεωργίας, Τερέζ Άννι Κόφι, πρότεινε σήμερα ότι οι Βρετανοί αγοραστές θα πρέπει να στραφούν στα γογγύλια και άλλα εποχικά βρετανικά λαχανικά αντί να αναζητούν ντομάτες από το εξωτερικό.

«Πολλοί άνθρωποι θα έτρωγαν γογγύλια αυτή τη στιγμή αντί να σκέφτονται μαρούλια, ντομάτες και τα τοιαύτα».

«Αλλά έχω συνείδηση ότι οι καταναλωτές θέλουν μια επιλογή όλο το χρόνο και αυτό προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα σούπερ μάρκετ, οι παραγωγοί τροφίμων και οι καλλιεργητές μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν ότι ενδέχεται να υπάρξουν αυξήσεις τιμών ως αποτέλεσμα των ελλείψεων τις επόμενες εβδομάδες. Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι τιμές των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται ήδη με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών, αφού τον Δεκέμβριο σημείωναν αύξηση κατά 16,8% από έτος σε έτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα