ΑΘΗΝΑ
03:32
|
27.04.2024
Η Ρούγια Ιγκνάτοβα είχε ιδρύσει την OneCoin, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τους 10 καταζητούμενους φυγάδες του FBI για απάτες 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ελλάδα εντοπίστηκαν τα τελευταία ίχνη της Ruja Ignatova, την οποία αναζητά εδώ και πέντε χρόνια το FBI για απάτη ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορά κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα από τη Βουλγαρία, πατρίδα της Ρούγια Ιγκνάτοβα, η υπόθεση της εξαφανισμένης «Cryptoqueen» έχει πάρει νέα τροπή. Η Ignatova είναι στη λίστα με τους δέκα καταζητούμενους φυγάδες του FBI, καθώς κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατομμύρια επενδυτές, πείθοντάς τους να της στείλουν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων OneCoin την οποία είχε ιδρύσει.

ignatova

Οι Αρχές στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει, ότι η Ρούγια Ιγκνάτοβα ήταν ο «εγκέφαλος» της απάτης τύπου «πυραμίδα». Μάλιστα, η ιστορία της OneCoin χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία. Μάλιστα, το FBI προσφέρει αμοιβή ύψους 100.000 δολαρίων σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψη της Ignatova. Η ιστορία της εξαφανισμένης γυναίκας έγινε ακόμα και podcast στο BBC με τίτλο «The Missing Cryptoqueen».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ιγκνάτοβα, η τελευταία εμφάνιση της οποίας ήταν το 2017, έχει πέσει θύμα δολοφονίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε γιοτ τον Νοέμβριο του 2018. Κατά το δημοσίευμα, μάλιστα, η σορός της γυναίκας από τη Βουλγαρία διαμελίστηκε και διασκορπίστηκε στη θάλασσα του Ιονίου. Το δημοσίευμα βασίζεται στην αναφορά του αστυνομικού Λιούμπομιρ Ιβάνοφ ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας τον Μάρτιο του 2022. Το έγγραφο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία.

Στην αναφορά αυτή που φέρεται να βασίζεται σε κατάθεση του Βούλγαρου Γκεόργκι Γκεοργκίεφ Βασίλεφ, υποστηρίζεται ότι τη δολοφονία της Ιγκνάτοβα ζήτησε ο «Τάκης», ένας «διαβόητος βαρώνος ναρκωτικών».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, λογαριασμός στο Twitter που ειδικεύεται στην αποκάλυψη της απάτης που έστησε η Ιγκνάτοβα με τους συνεργούς της επισήμανε ότι «ο θάνατος της θα μπορούσε να είναι πιθανός αλλά το FBI δεν συνηθίζει να βάζει νεκρούς στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους». Σημειώνεται ότι η γυναίκα από τη Βουλγαρία μπήκε στη λίστα αυτή τον Ιούνιο του 2022.

Στις 25 Οκτωβρίου 2017 οπότε εθεάθη δημόσια για τελευταία φορά η Ιγκνάτοβα ταξίδεψε από τη Σόφια της Βουλγαρίας στην Αθήνα και έκτοτε μπορεί να ταξίδεψε αλλού, αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία τονίζοντας ότι αυτά τα ταξίδια που έγιναν με γερμανικό διαβατήριο μπορεί να είχαν προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ελλάδα ή/και χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα