ΑΘΗΝΑ
19:26
|
30.04.2024
«Market pass» - Δώρο Πάσχα σημειώσατε Χ!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι και αν η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα φτώχειας στους πολίτες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το περίφημο «market pass», δηλαδή η ενίσχυση με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα για τα νοικοκυριά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης επιμένει στο πάγωμα για το έκτακτο δώρο Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή σχετικά με το δώρο του Πάσχα «Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογούμενου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη κυβέρνηση το «τυράκι» του «market pass», που δίνει στους πολίτες δεν συγκαταλέγεται στο προεκλογικό της πνεύμα, όπως αυτό του έκτακτου δώρου του Πάσχα, ούτε στη επιδοματικής της πολιτική!

Και συνεχίζει ο κ. Σκυλακάκης «Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται, κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν.

Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια. Δεν υπάρχει δώρο Πάσχα, αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ.

Τώρα έχουμε το market pass καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε

Προφανώς, η τελευταία δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ξεσήκωσε κύματα αντιδράσεων ανάμεσα σε πολίτες και συνταξιούχους. Το γεγονός, ότι η κυβέρνηση προβαίνει για ακόμα μια φορά στα προεκλογικά επικοινωνιακά της τρικ, προσφέροντας ψίχουλα μέσω του «market pass» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σαφώς αποτελεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Άραγε, τα ψίχουλα του «market pass» που μοιράζει η κυβέρνηση, δεν είναι μια προεκλογική πολιτική της που στηρίζεται στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη; Ή αυτό ισχύει μόνο για το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα