ΑΘΗΝΑ
15:56
|
19.04.2024
Μία πρώτη έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ για τον εκτροχιασμό του τρένου με τα επικίνδυνα χημικά δημοσιεύτηκε χθες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ελαττωματικό ρουλεμάν τροχού μπορεί να ευθύνεται για τον εκτροχιασμό του τρένου που μετέφερε τοξικό χλωριούχο βινύλιο μέσω της Ανατολικής Παλαιστίνης του Οχάιο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η διαρροή, που προέκυψε από τον εκτροχιασμό, φέρεται να έχει σκοτώσει ζώα, ψάρια και κατοικίδια.

Έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε χθες, σημείωσε ότι ένας ανιχνευτής μετέδωσε μήνυμα συναγερμού στο πλήρωμα του τρένου καθώς αυτό περνούσε από την Ανατολική Παλαιστίνη στις 3 Φεβρουαρίου. Ο ανιχνευτής εντόπισε ότι ένα από τα ρουλεμάν στο πρώτο βαγόνι που εκτροχιάστηκε ήταν περίπου 112 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ο μηχανικός του τρένου είχε ήδη επιβραδύνει, αλλά επιβράδυνε το τρένο και το σταμάτησε με τη βοήθεια ενός αυτόματου φρένου έκτακτης ανάγκης μετά τη λήψη του συναγερμού. Όταν το πλήρωμα παρατήρησε φωτιά και καπνό να βγαίνει από το 23ο από τα 149 βαγόνια του τρένου, μετέφερε την ατμομηχανή σε ασφαλές μέρος ένα μίλι μακριά και ειδοποίησε τις αρχές.

Περίπου 38 βαγόνια εκτροχιάστηκαν συνολικά, με 11 από αυτά να μεταφέρουν τοξικά χημικά. Καθώς η θερμοκρασία μιας άθικτης δεξαμενής χλωριούχου βινυλίου άρχισε να αυξάνεται, η έκθεση αναφέρει ότι οι ανταποκριτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη καύση των χημικών για να αποφύγουν μια πιθανή έκρηξη. Πέντε δεξαμενές χλωριούχου βινυλίου – 115.580 γαλόνια – κάηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Η έκθεση δεν απέδωσε οριστικά τον εκτροχιασμό στο ελαττωματικό ρουλεμάν, ούτε υπαινίχθηκε ότι η εξαέρωση και η καύση του χλωριούχου βινυλίου ήταν η σωστή επιλογή αντιμετώπισης της κατάστασης. Η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται περαιτέρω αναφορές.

Καθώς ένα σύννεφο πυκνού και τοξικού καπνού υψωνόταν πάνω από την πόλη, ντόπιοι στην Ανατολική Παλαιστίνη επέκριναν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επειδή αρνήθηκε να εκδώσει δήλωση καταστροφής. Ενώ ο Μπάιντεν έστειλε αξιωματούχους της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών στην τοποθεσία για να το δηλώσουν ασφαλές, οι κάτοικοι έχουν δηλώσει εξανθήματα, ναυτία και πονοκεφάλους, καθώς και νεκρά κατοικίδια, ζώα και ψάρια.

Με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία και την Πολωνία αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε προχθές την Ανατολική Παλαιστίνη, όπου επαίνεσε τους ντόπιους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης και μοίρασε φαγητό και νερό. Ο υπουργός Μεταφορών, Πιτ Μπούτιτζετζ, ο οποίος αρχικά απέδωσε το δυστύχημα στην απορρύθμιση των σιδηροδρόμων κατά την περίοδο Τραμπ, ταξίδεψε στο σημείο χθες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα