ΑΘΗΝΑ
18:24
|
24.04.2024
Τρία σκίτσα μετά το νέο τραγικό και πολύνεκρο ναυάγιο στις ακτές της νότιας Ιταλίας χάρη στην αντιμεταναστευτική πολιτικής της Μελόνι και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 62 νεκροί, ανάμεσά τους 12 παιδιά, και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων. Την Κυριακή, ένα ξύλινο σκάφος, που μετέφερε μετανάστες/πρόσφυγες στην Ευρώπη, συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία. Συνολικά έως τώρα έχουν βρεθεί 62 νεκροί, ενώ 80 άνθρωποι διασώθηκαν. Στο σκάφος επέβαιναν άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Ιράν και άλλες χώρες.

Με τον ακροδεξιό συνασπισμό της Τζόρτζια Μελόνι να δέχεται επικρίσεις για τη θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων για τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να θυμίσουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου οι «27» της Ε.Ε. σήκωσαν ακόμα πιο ψηλά το «Φρούριο Ευρώπη» με κάμερες, φυλάκια και φράχτες κατά των προσφύγων/μεταναστών. Τα μέτρα, που συμφωνήθηκαν σε εκείνη την άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των υποδομής φύλαξης των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία, όπως το να εγκατασταθούν κάμερες και να οικοδομηθούν φυλάκια. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν οι χώρες μέλη της Ε.Ε. επιδιώκουν αύξηση των απελάσεων.

Κλωτσιά και μακριά από εδώ με την μπότα… της Ιταλίας. Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. σύμφωνα με τον Ιταλό σκιτσογράφο Εμανουέλε ντελ Ρόσο.

Ο Αργεντινός Becs εικονογραφεί τον πνιγμό ανθρώπων στα νερά της Μεσογείου, που έχουν ως τελευταία ελπίδα σωτηρίας τη σημαία της Ε.Ε..

Τέλος, η Ιταλίδα Μαριλένα Νάρντι με το σκίτσο της δείχνει ότι τα συλλυπητήρια της κυρίας Τζόρτζια Μελόνι δεν θα χρειάζονταν αν η πολιτική της δεν ήταν βαθιά ακροδεξιά και αντιμεταναστευτική.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα