ΑΘΗΝΑ
02:47
|
03.05.2024
Χιλιάδες κόσμου συμμετέχει από νωρίς το απόγευμα σε κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το σοκ έρχεται η διάθεση για αγωνιστική διεκδίκηση και τιμωρία των πραγματικών υπαίτιων της τραγωδίας που γράφηκε τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Από τις 6.00 σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούνται (δεύτερη φορά από χτες)  κινητοποιήσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train από εκατοντάδες νέους και νέες εργαζόμενες και φοιτητές που υψώνουν τη φωνή τους και αγωνίζονται για να αποτρέψουν παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και χτες, ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου προκαλεί ανάλογη απογευματινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα από εργαζόμενους και φοιτητές που κατακλύζουν την περιοχή από νωρίς το απόγευμα.

Αίσθηση προκάλεσε τεράστιο πανό με το σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε» που άπλωσαν νεαροί και νεαρές έξω από τη βουλή.

Τέμπη / «Οι ζωές μας μετράνε» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα | Αυγή

Στην κινητοποίηση του Συντάγματος συμμετέχουν και εκατοντάδες μέλη του ΜέΡΑ25, που σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Φτάνει πια! Πένθος δε σημαίνει συγκάλυψη. Ξεσηκωνόμαστε! Το οφείλουμε στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Απαιτούμε, όπως όλες και όλοι, την τιμωρία των υψηλά ιστάμενων ενόχων. Απαιτούμε και το τέλος της απαξίωσης του σιδηροδρόμου.Με αυτή την τραγωδία καταλαβαίνουμε όλες και όλοι πια: τα δίκτυα πρέπει να είναι ενιαία, δημόσια και να χρηματοδοτούνται επαρκώς. Οι εργαζόμενοι/ες να έχουν ρόλο στη λήψη αποφάσεων γιατί μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μεταφορών καλύτερα από τους κυβερνητικούς γραφειοκράτες και τα executive στελέχη».

Στο πόδι όλη η χώρα

Ανάλογες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας γίνονται παράλληλα και σε κεντρικές περιοχές άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, όπως:

  • Θεσσαλονίκη – Καμάρα
  • Ηράκλειο – Λιοντάρια
  • Χανιά- Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  • Ρέθυμνο – Δημαρχείο
  • Φλώρινα – Πλατεία Μόδη (Κανόνια)
  • Ναύπλιο- Πλατεία Τριών Ναυάρχων
  • Γιάννενα- Περιφέρεια
  • Ξάνθη-Κεντρική πλατεία
  • Πάτρα – Πλατεία Όλγας

Πλήθη χιλιάδων ανθρώπων συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατακεραυνώνοντας τις εγκληματικές παραλείψεις και τις ευθύνες όχι μόνο της εταιρίας αλλά και των κυβερνήσεων που είναι συνυπεύθυνες για το διαδοχικό κομμάτιασμα και ξεπούλημα του πρώην ΟΣΕ στον βωμό του κέρδους σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της ασφάλειας του ελληνικού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα