ΑΘΗΝΑ
05:45
|
19.04.2024
Καλέσματα για τις 6 η ώρα σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Φλώρινα, Ναύπλιο, Γιάννενα, Ξάνθη, Πάτρα και για τις 7 στον Βόλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα καλούν οργανώσεις και συλλογικότητες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και τις ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί σε πολλές πόλεις της χώρας:

Στις 18:00 σε:

Αθήνα – Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη – Καμάρα

Ηράκλειο – Λιοντάρια

Χανιά- Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ρέθυμνο – Δημαρχείο

Φλώρινα – Πλατεία Μόδη (Κανόνια)

Ναύπλιο- Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Γιάννενα- Περιφέρεια

Ξάνθη-Κεντρική πλατεία

Πάτρα – Πλατεία Όλγας

Στις 19:00 σε:

Βόλος- Θόλος

Καλέσματα κομμάτων, οργανώσεων, φορέων:

«Η διάλυση των υποδομών του ΟΣΕ είναι ένα κρατικό έγκλημα διαρκείας. Ένα έγκλημα που χτες είχε τραγικές συνέπειες. Δεν ήταν ατυχία, δεν ήταν ανθρώπινο λάθος», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΜέΡΑ25

Φτάνει πια! Πένθος δεν σημαίνει συγκάλυψη. Ξεσηκωνόμαστε! Το οφείλουμε στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα.
Απαιτούμε, όπως όλες και όλοι, την τιμωρία των υψηλά ιστάμενων ενόχων.
Απαιτούμε και το τέλος της απαξίωσης του σιδηροδρόμου.
Με αυτή την τραγωδία καταλαβαίνουμε όλες και όλοι πια: τα δίκτυα πρέπει να είναι ενιαία, δημόσια και να χρηματοδοτούνται επαρκώς.
Οι εργαζόμενοι/ες να έχουν ρόλο στη λήψη αποφάσεων γιατί μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μεταφορών καλύτερα από τους κυβερνητικούς γραφειοκράτες και τα executive στελέχη.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι ταγμένη στα ολιγαρχικά συμφέροντα και αδιαφορεί τόσο για το λαό που αδυνατεί να του δείξει τον παραμικρό σεβασμό, στέλνοντας τα ΜΑΤ απέναντι στους πενθούντες συμφοιτητές των αδικοχαμένων παιδιών. Γι’ αυτό, και για χίλιους ακόμα λόγους, πρέπει να πέσει.», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΜέΡΑ25.

«Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο» με την τραγωδία των Τεμπών, επισημαίνουν από την πλευρά τους οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου και τις Δραματικές Σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων των σχολών παραστατικών τεχνών και καλούν συγκεντρώσεις στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα (Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στο Ναύπλιο (πλατεία Τριών Ναυάρχων) και τη Φλώρινα (Πλατεία Μόδη – Κανόνια).

Όπως τονίζουν:

Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.

Την ίδια ώρα, στις 6 το απόγευμα, διαμαρτυρία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την οποία στηρίζει και το ΠΑΜΕ, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού & Πετμεζά), εκεί που πραγματοποιήθηκε και η χθεσινή συγκέντρωση η οποία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Πόσο άραγε νομίζουν ότι θα κρύβονται από την οργή του λαού που συνεχώς συσσωρεύεται; Η οργή μας θα τους πνίξει! Οι χθεσινές κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων και νέων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού ήταν μια πρώτη απάντηση στη δολοφονική πολιτική. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν με διαδηλώσεις και απεργίες», σημειώνει σε κάλεσμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   

«Σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, η πανκαλλιτεχνική διαδήλωση αποκτά ευρύτερη σημασία όπως, φυσικά, και η πανεργατική απεργία στις 8 του Μάρτη. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών και του ευρω-μνημονιακού σφαγείου θα ανατραπεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της σ’ αυτή την κατεύθυνση», σημειώνεται στο κάλεσμα. 

«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»Οι σημερινές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών…

Posted by Αριστερή Ανασύνθεση on Thursday, March 2, 2023

«Υπεύθυνες όμως είναι και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που διέλυσαν τον ΟΣΕ και κατόπιν τον ξεπούλησαν. Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίοδο της οποίας ξεπουλήθηκαν οι σιδηρόδρομοι στο ιταλικό κεφάλαιο. Υπεύθυνη είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που απαγορεύει με οδηγίες της τις κρατικές ενισχύσεις σε τέτοιες δημόσιες υποδομές, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Αριστερή Ανασύνθεση και Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, οι οποίες καλούν επίσης σε μαζικοποίηση των σημερινών συγκεντρώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα