ΑΘΗΝΑ
20:15
|
26.04.2024
Παραίτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου από την Ειδική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη και αντικατάστασή του από τον Χρήστο Πυργίδη μετά τις μαζικές αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από την τριμελή υπερκομματική Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που εξήγειρε η επιλογή του, δεδομένης της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. 

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εν λόγω θητείας του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ προχώρησε κατ’ εντολή του σε περικοπές, απενεργοποιώντας, μεταξύ άλλων, το Κέντρο Τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), το κόστος για τη δημιουργία του οποίου είχε ανέλθει σε 20 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής» σημειώνει ο Αθ. Ζηλιασκόπουλος σε σχετική ανακοίνωσή του, έχοντας αναφερθεί προηγουμένως «σε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» που ακολούθησε την τοποθέτησή του στην Ειδική Επιτροπή.

«Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ο οποίος θα αντικατασταθεί στην Επιτροπή από τον καθηγητή σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστο Πυργίδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα