ΑΘΗΝΑ
06:44
|
18.05.2024
Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον αγώνα για αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική εντείνουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ εξαγγέλλοντας 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μαρτίου, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το Σωματείο Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ αναφέρεται πως βάζουν χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 9 Μαρτίου, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Σε πιθανές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται το ίδιο 24ωρο και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ), με πιθανότερη την πραγματοποίηση δρομολογίων τις μεσημεριανές ώρες ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών προς τους χώρους πραγματοποίησης κεντρικού συλλαλητηρίου.

Συνεχίζονται οι απεργίες σε προαστιακό και τρένα

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τουλάχιστον έως την Τετάρτη (8/3) τα τρένα, σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης της Κυριακής (5/3). Η εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο αποφάσεων των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train που πάρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των σωματείων τούς.

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Συγκεκριμένα, τα σωματεία των εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιών ως τις 8 Μαρτίου 2023, διαβεβαιώνοντας πως θα εντείνουν τη μάχη «για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Η ανακοίνωσή τους καταλήγει:

«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα