ΑΘΗΝΑ
17:30
|
25.04.2024
Οι ηλικίες των Παλαιστινίων μαχητών είναι μεταξύ 22 έως 49 ετών. Στις ίδιες συγκρούσεις τραυματίστηκαν 12 Παλαιστίνιοι και 2 Ισραηλινοί της αντιτρομοκρατικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ονόματα των έξι Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε σφοδρές συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό κυρίως στην πόλη Τζενίν δημοσιοποίησε απόψε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι ηλικίες των θυμάτων ξεκινούν από τα 22 και φθάνουν ως τα 49. Στη διάρκεια των ίδιων συγκρούσεων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα.

Πρόκειται για μαχητές που έπεσαν στο πεδίο σφοδρότατων συγκρούσεων στις οποίες οι ισραηλινοί δεν χρησιμοποίησαν μόνο drone-βομβαρδιστικά (δύο από τα οποία καταρρίφθηκαν και έπεσαν στα χέρια Παλαιστινίων μαχητών) αλλά και ελικόπτερα Απάτσι.

Πρόκειται για τον 22χρονο Μουτασίμ Νάσερ Σαμπάγκ, τους δύο 26χρονους Μουχάμαντ Ουαίλ Γκαζάουι και τον Μαντζ Μουχάμεντ Αζμι Χουσεινίγεχ, τον 27χρονο Ταρίκ Ζιάντ Μουστάφα, τον 29χρονο Ζιάντ Αμίν Ζαραΐνι και τον 49χρονο Φατάχ Χουσεΐν Χαρούσα.

Ώρες μετά το τέλος των σφοδρών συγκρούσεων χιλιάδες κάτοικοι στην Τζενίν πραγματοποίησαν νυχτερινή διαδήλωση εκφράζοντας την οργή τους για μία ακόμη εισβολή του ισραηλινού στρατού στην πόλη τους.

Ο 49χρονος Φατάχ Χουσεΐν Χαρούσα που σκοτώθηκε σήμερα στην Τζενίν στο πεδίο σφοδρών συγκρούσεων.

Ο τελευταίος κατηγορείται από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές πως ευθύνεται για τη διπλή δολοφονία στη Χουάρα την περασμένη βδομάδα με θύματα δύο νεαρά αδέλφια Εβραίων εποίκων, τον 19χρονο Γιάγκελ Γιανίβ και τον 21χρονο Χαλέλ Γιανίβ.

Ο δράστης τους είχε πυροβολήσει ενώ οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους περνώντας από το χωριό Χουάρα και το γεγονός χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να εξαπολύσουν πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων του χωριού εκατοντάδες έποικοι με αποτέλεσμα έναν νεκρό, 380 τραυματίες, δεκάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που συνοδεύτηκαν από παράλληλη επιχείρηση, μικρότερης εμβέλειας, στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Ισραηλινοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Αργότερα, απόψε, εκπρόσωπος της νέας ένοπλης αντιστασιακής παλαιστινιακής οργάνωσης Η Φωλιά των Λιονταριών στη Ναμπλούς ανακοίνωσε πως γύρω στις 8.00 ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση καταδίωξης ενόπλου στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα