ΑΘΗΝΑ
02:44
|
27.04.2024
Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου  θα λειτουργήσουν μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες στο Αριστοτέλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ σε συνεδρίαση του αποφάσισε την αναβολή όλων των μαθημάτων για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των προβλεπόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και της δυσκολίας μετακίνησης των φοιτητών, και λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα οδύνης που επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς 13 από τους αδικοχαμένους νέους στο δυστύχημα των Τεμπών ήταν φοιτητές του ιδρύματος.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εντωμεταξύ οι περισσότερες από τις σχολές του ιδρύματος τελούν ήδη υπό κατάληψη με αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, ενώ η Θεσσαλονίκη θα είναι, όπως όλη η Ελλάδα στον δρόμο σήμερα, διαδηλώνοντας και απαιτώντας να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, δεκάδες φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Τα αναπάντητα «γιατί» ζητούν απαντήσεις. Γιατί στην Ελλάδα του 2023 η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται από το χέρι ενός σταθμάρχη. Γιατί έργα που σχετίζονται με την τηλεδιοίκηση των τρένων καθυστέρησαν. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο κατήγγειλαν την έλλειψη ασφάλειας για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό κάποιο κώφευαν και έκριναν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θρηνεί. Για τα παιδιά μας, τους αδερφούς μας, τις μανάδες και τους πατεράδες μας που έφυγαν έτσι άδοξα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ακόμα μία συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη για τις 19:00 το απόγευμα, ενώ σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία της Καμάρας καλεί η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ καθώς και συλλογικότητες του α/α χώρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα