ΑΘΗΝΑ
10:28
|
04.05.2024
Παναττική στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την ογκολογική μονάδα του Παίδων «Αγία Σοφία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανοιχτή ακόμα την ημέρα, καθώς δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την ογκολογική μονάδα Παίδων του Νοσοκομείου «Αγία Σόφια», η ΠΟΕΔΗΝ δίνει συνέχεια στις κινητοποιήσεις, εξαγγέλλοντας παναττική στάση εργασίας, συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο και πορεία στη Βουλή.

Με την ψήφιση να αναμένεται πιθανά την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών που αντιδρά στο νομοσχέδιο, σε συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου και με τη στήριξη εκατοντάδων γονέων παιδιών που ασθενούν με καρκίνο, κάνει λόγο για μια Μονάδα η οποία είναι η μόνη που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών στη χώρα μας και αποτελεί πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο», αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται καθώς πλέον θα ανήκουν σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. «Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις και τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις άλλες υπηρεσίες του Νοσοκομείου» καταγγέλλει η Ομοσπονδία προσθέτοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών».

«Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων. Δεν θα το επιτρέψουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα