ΑΘΗΝΑ
01:21
|
28.03.2023
Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 15/3 από ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, σωματεία και συλλόγους. Συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και πορεία προς τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παναττική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την «αποτροπή», όπως αναφέρει, «της ιδιωτικοποίησης» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η ΕΙΝΑΠ με στάση εργασίας και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σύλλογοι Γονέων, φορείς.

«Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσθέτει ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. «Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών», αναφέρει η Ομοσπονδία. Καταλήγει ότι «ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Εφαρμογή Panic Button κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Πενιχρές αυξήσεις προτείνει στους Βρετανούς εκπαιδευτικούς

Πέθανε ο αγωνιστής της αριστεράς, Κώστας Τάτσης

Πακιστανικής καταγωγής ο νέος αρχηγός των Σκωτσέζων εθνικιστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα