ΑΘΗΝΑ
15:33
|
02.05.2024
Συνεχίζεται η άσκηση Freedom Shield, των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) εκτόξευσε, σήμερα Τρίτη, η Βόρεια Κορέα προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, όπως είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο η περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας από το Τόκιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στη Σεούλ.

Η εκτόξευση έγινε μερικές ώρες αφού άρχισαν νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Τα κοινά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, που βαφτίστηκαν «Freedom Shield», χαρακτηρίζονται τα μεγαλύτερα της τελευταίας πενταετίας και ξεκίνησαν με φόντο την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ χθες πως εκτόξευσε δυο πυραύλους Κρουζ από υποβρύχιο.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα ημέρες και σκοπός τους είναι να προετοιμαστούν οι στρατοί των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των «αυξανόμενων» απειλών της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά της, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως η δοκιμή των πυραύλων Κρουζ είχε σκοπό την επαλήθευση της λειτουργικότητας των «μέσων αποτροπής» της «σε διάφορα πεδία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα