ΑΘΗΝΑ
12:19
|
24.04.2024
Ακολουθεί την χθεσινή απόφαση της Βαρσοβίας, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Χέγκερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Πολωνία και η Σλοβακία ανακοίνωσε την αποστολή 13 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής κατασκευής που δεν χρησιμοποιεί πια, στο Κίεβο.

Την ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Χέγκερ.

«Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται. Όταν ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε  περισσότερα όπλα συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, είπα ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», έγραψε ο Χέγκερ στο Twitter, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική βοήθεια αποτελεί το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία μπορεί να «υπερασπίσει τη χώρα της και ολόκληρη την Ευρώπη, από την Ρωσία».

Η Σλοβακία καθίσταται έτσι η δεύτερη χώρα που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, καθώς ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ανακοίνωσε χθες ότι η Βαρσοβία θα δώσει στην Ουκρανία περίπου δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, ξεκινώντας άμεσα από τα τέσσερα πρώτα, καθώς τα υπόλοιπα χρειάζονται συντήρηση και επισκευές.

Τo σλοβάκικο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που σχεδιάζει να αντικαταστήσει με τα παραγγελθέντα από το 2018, F-16 , θα περιλαμβάνει επίσης αντιαεροπορικούς πυραύλους απροσδιόριστου μοντέλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα