ΑΘΗΝΑ
16:21
|
25.04.2024
Η Rheinmetall, μέσα στο 2022 είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται από τα 291 εκ. στα 469 εκ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική βιομηχανία όπλων ,σχεδιάζει να είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή του νέου της άρματος μάχης βαρέος τύπου, Panther, πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση στη Γαλλία στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, μέσα στους επόμενους 15 μήνες, ενώ συνεχίζει να μην αποκλείει το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άρμα μάχης να παράγεται επίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Άρμιν Πάπεργκερ χθες Πέμπτη.

Στο Ντίσελντορφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στον Τύπο μια φορά τον χρόνο, ο κ. Πάπεργκερ επανέλαβε πως το Panther ενδέχεται να παραχθεί και στην επικράτεια της Ουκρανίας, παρότι ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται.

Η κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία θα απαιτούσε από 12 ως 14 μήνες, κατά τις δηλώσεις του CEO της εταιρίας. Ωστόσο, η παραγωγή των Panther θα απαιτούσε αρκετούς μήνες. Kατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτήσει τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πάπεργκερ, το εργοστάσιο θα προστατευόταν από ενδεχόμενα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χάρη σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που κατασκευάζει η ίδια η Rheinmetall η οποία κατασκευάζει και τα άρματα μάχης Leopard που αποφάσισε να στείλει το Βερολίνο στην Ουκρανία, μαζί με την Krauss-Maffei Wegmann.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων που μέσα στο 2022 είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται από τα 291 εκ. στα 469 εκ. ευρώ, έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου ούτε από την ουκρανική πλευρά, ούτε από το Βερολίνο. «Υποθέτουμε πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», εκτίμησε.

Ερωτηθείς αν η βιομηχανία του σχεδιάζει να κατασκευάσει τα νέα άρματα σε κάποια άλλη χώρα, ο κ. Πάπεργκερ ανέφερε πως υπάρχουν οι δυνατότητες για την Ουγγαρία, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα