ΑΘΗΝΑ
21:09
|
27.04.2024
Συνδικαλιστικές ενώσεις πραγματοποίησαν χθες πορείες για να υποστηρίξουν την πρόταση του προέδρου της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, έστειλε χθες στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για μια εργασιακή μεταρρύθμιση που θα μειώσει τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα από τις 48 στις 42 και θα αυξήσει τα ημερομίσθια για την εργασία που παρέχεται τις Κυριακές και τις αργίες κατά 100%.

Η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων (CUT), η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) και η Κολομβιανή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FECODE) υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία ορίζει επίσης ότι οι κανονικές ώρες εργασίας θα είναι οκτώ την ημέρα, μεταξύ 06:00 και 18:00.

«Το να είσαι η πιο μη παραγωγική χώρα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και, ταυτόχρονα, να έχεις τη μεγαλύτερη εργάσιμη μέρα στον κόσμο είναι άχρηστο», είπε ο Πέτρο, τονίζοντας επιπλέον την ανάγκη να προωθηθεί η σταθερότητα της εργασίας, ώστε η χώρα να μπορέσει να βιομηχανοποιηθεί.

Μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας είχε ψηφιστεί και το 2021, με την πρόβλεψη αυτό να γίνει σταδιακά, μέχρι το 2026.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει σε ανήλικους πολίτες άνω των 15 ετών να εργάζονται. Ωστόσο, ορίζει ότι οι πολίτες κάτω των 17 ετών θα μπορούν να εργάζονται μόνο έως και έξι ώρες την ημέρα και 30 ώρες την εβδομάδα.

Χθες τα μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων CUT, CGT και FECODE πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία Μπολιβάρ στο κέντρο της Μπογκοτά για να υποστηρίξουν την παρουσίαση του νομοσχεδίου στο Κογκρέσο. Συλλαλητήρια για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις Μεντεγίν, Κάλι και Μπαρανκίγια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα