ΑΘΗΝΑ
05:33
|
22.05.2024
Στον εφέτη – ανακριτή καταθέτουν, σήμερα, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς, γνωστοποιήθηκε τι μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Hellenic Train, προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της συνολικά 13 βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως 10 βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα, ότι «σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής: Παρασκευάσματα διατροφής, μπύρες, σύρματα από σίδηρο και κενά εμπορευματοκιβώτια».

Στον εφέτη – ανακριτή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

Εντωμεταξύ, με τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη να εξακολουθούν να περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή στη Λάρισα αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που φέρονται να εγκατέλειψαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα πόστα τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες για λάθη και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών –ένα αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως και ισόβια, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν και σωματικές βλάβες.

Οι δύο σταθμάρχες που βάσει προγράμματος θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι τις 23:00 το μοιραίο βράδυ, αλλά έφυγαν νωρίτερα, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας αλλά και τον σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα