ΑΘΗΝΑ
09:36
|
02.06.2023
Συγκέντρωση και πορεία, σήμερα το απόγευμα και στην Αθήνα την ώρα που θα τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο που ιδωτικοποιεί το νερό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, μαζί με εργατικά σωματεία της πόλης, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό, το οποίο τίθεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή.

Από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ κρέμασε ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού! Νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

Ακολούθησε συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης, αλλά και απλός κόσμος, στην οδό Τσιμισκή, έξω από τα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

«Το νερό είναι φυσικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» διαδήλωσαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι και προειδοποίησαν για τις αλματώδεις αυξήσεις στους λογαριασμούς σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, τονίζοντας ότι θα συμβεί ότι και με το ρεύμα.

«Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση όπως κάναμε το 2014», επανέλαβαν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι,  θυμίζοντας το σχετικό δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη όπου 200.000 πολίτες απέτρεψαν, τότε, την πώληση της ΕΥΑΘ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με το κεντρικό πανό των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ να καταγγέλλει «δημοκρατική εκτροπή», αναφερόμενο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα την ώρα που θα τεθεί προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ νέα συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα τριών ημερών

Εντοπίστηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα στο δυτικό Μεξικό

Στον εισαγγελέα οι επτά νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

«Θερίζει» η χολέρα στο Καμερούν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα