ΑΘΗΝΑ
11:56
|
18.05.2024
Δριμεία κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διασυρμό της κυβέρνησης σε απευθείας μετάδοση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον σταθμό της Λάρισας επισκέφτηκε χθες Δευτέρα (20/3) ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργεί, αλλά ο εργαζόμενος σταθμάρχης που βρισκόταν δίπλα του τον διέψευσε λίγα λεπτά μετά την επίμαχη δήλωση και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός της Βουλής ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί και λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ούτε εντός της Βουλής, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν την ίδια ημέρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Ωστόσο, ο σταθμάρχης που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα παρουσίασε τη διαδικασία και είπε ότι «αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά τοπικός χειρισμός της διαδρομής», για να προσθέσει πως «η τηλεδιοίκηση βγήκε τελείως εκτός από τον Ιούλιο του 2019, αλλά και υπολειτουργούσε μέχρι το 2019. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 χιλιόμετρα από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 χιλιόμετρα από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ».

Ο κ. Παπαδόπουλος ξαναπήρε τον λόγο και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την περιβόητη τηλεδιοίκηση είπε: «Η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι έτοιμη περίπου τέλος Σεπτεμβρίου, όμως αυτό το σύστημα, είναι αρκετό για να προλάβει ένα τέτοιο δυστύχημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπαδόπουλος διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσβάλλει την μνήμη των 57 ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος «διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για την δήθεν τηλεδιοίκηση στην Λάρισα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπληρώνει: «Το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γεραπετρίτης μας καλούσε να πάμε όλοι μαζί στη Λάρισα να δούμε την τηλεδιοίκηση που δήθεν υπάρχει. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δίπλα από τον χώρο που έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση. Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια ‘δυσάρεστη’ έκπληξη. Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα