ΑΘΗΝΑ
12:46
|
20.09.2024
Η επίθεση έχει σχέση με επιχειρήσεις που έχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους, καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρόσφατη επίθεση στον αρχαιολόγο που έπεσε θύμα της επίθεσης στη Μύκονο και στις καταγγελίες του Συλλόγου Αρχαιολόγων για συμφέροντα που σχετίζονται με τις εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στο νησί, καθώς ο 53χρονος χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις αυθαιρεσίας σε παραλιακές τοποθεσίες του νησιού, αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ερωτώμενος για την νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως «αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», ενώ ξεκαθάρισε πως οι υπεύθυνοι της «εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης θα τιμωρηθούν».

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο, πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως αυτές για τις επισκευές νομίμως υφιστάμενων κτηρίων, εντός νόμιμου περιγράμματος και όγκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα