ΑΘΗΝΑ
16:05
|
25.04.2024
Η συσκευή ονομάζεται MUA, ενώ παράγει ήχους και ζεσταίνεται ελαφρώς όταν φιλιέται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια κινεζική νεοσύστατη εταιρεία εφηύρε μια μηχανή φιλιών για μεγάλες αποστάσεις, που μεταδίδει τα δεδομένα φιλιών των χρηστών που συλλέγονται, μέσω αισθητήρων κίνησης κρυμμένοι σε χείλη πυριτίου, τα οποία κινούνται ταυτόχρονα κατά την επανάληψη των φιλιών που ελήφθησαν.

Το MUA, που πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν δίνουν ένα φιλί, ενώ αναπαράγει τον ήχο και ζεσταίνεται ελαφρώς κατά τη διάρκεια του φιλιού, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν δεδομένα φιλιών, που υποβάλλονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής από άλλους χρήστες. Όλο αυτό το εγχείρημα εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια των lockdown της Κίνας, όταν τις αρχές απαγόρευαν στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα διαμερίσματά τους για μήνες.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να γνωρίσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο εφευρέτης Ζάο Τζιάνμπο.

Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν (38 δολάρια). Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού, ενώ έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες.

Μια απομακρυσμένη συσκευή φιλιού που ονομάζεται "Long Lost Touch" εμφανίζεται στο τραπέζι στο σπίτι του ιδιοκτήτη της Jing Zhiyuan, στο Πεκίνο της Κίνας.

Το MUA μοιάζει με φορητή βάση με άχρωμα σφιγμένα χείλη, που προεξέχουν από μπροστά. Για να το χρησιμοποιήσουν οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να ζευγαρώσουν τις μηχανές φιλιού τους. Όταν φιλούν τη συσκευή, αυτή φιλάει πίσω. Η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα με τα ίδια unisex χείλη. Η συσκευή έχει λάβει μικτές κριτικές, με ορισμένους χρήστες να λένε, ότι είναι πολύ ενδιαφέρον, ενώ άλλοι είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν άβολα. Ανάμεσα στα κορυφαία παράπονα ήταν η έλλειψη γλώσσας.

Μικτές κριτικές έκαναν και οι χρήστες των social media. Ένα άτομο το περιέγραψε σαν να νιώθει ότι φιλούσε «μια ζεστή πιπίλα». «Ένιωσα πολύ άβολα, δεν ήταν σαν αληθινό φιλί», είπαν μερικοί στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Taobao. Άλλοι είπαν, ότι τους είχε βοηθήσει στις εξ αποστάσεως σχέσεις τους «Τώρα υπάρχει ένα προϊόν που μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε το φιλί».

Ορισμένοι χρήστες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εξέφρασαν επίσης ανησυχία, ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα. Ο Ζάο δήλωσε, ότι η εταιρεία του συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, αλλά ότι «υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως προς τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή».

Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτροεπικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011, ενώ το Imagineering Institute της Μαλαισίας κατασκεύασε ένα παρόμοιο gadget που ονομάζεται «Kissinger» το 2016.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα