ΑΘΗΝΑ
12:31
|
28.05.2023
Απειλούνται οι σπουδές 300 φοιτητών, από το τελεσίγραφο των ουκρανικών αρχών για εκκένωση της ιστορικής Μονής της Λαύρας των Σπηλαίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για την υπεράσπιση της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου που στεγάζεται στην Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως του Κιέβου – Πετσέρσκ, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους των θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλον τον κόσμο, ο αντιπρύτανης της Θεολογικής Σχολής του Κιέβου, αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Βολόσιν, καθώς λήγει στις 29 Μαρτίου, το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι ουκρανικές αρχές για εκκένωση της ιστορικής μονής της Λαύρας των Σπηλαίων.

Μιλώντας, μέσω βίντεο, για τον απειλούμενο τερματισμό της δραστηριότητας ενός από τα παλαιότερα πνευματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ανατολική Ευρώπη, στο οποίο αυτή τη στιγμή φοιτούν περισσότεροι από 300 φοιτητές ο αρχιεπίσκοπος Βολόσιν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «στις 29 Μαρτίου, αυτοί οι εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το κέντρο προσευχής τους, τα σπίτια τους, το σχολείο τους και τον αμπελώνα όπου εργάζονται για τη δόξα του Θεού. Εκατοντάδες μαθητές μας, νεαροί Ουκρανοί, κυρίως μεταξύ 17-21 ετών, θα στο δρόμο, ακόμη και χωρίς τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν αυτό το ακαδημαϊκό έτος.

«Οι Ορθόδοξοι, οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες Χριστιανοί πιστεύουν σε πολλά διαφορετικά δόγματα, αλλά όλους μας ενώνει η ιδέα των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πίστης και του σεβασμού της Εικόνας του Θεού. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα που πάντα πίστευαν και μελετούσαν οι φοιτητές και οι καθηγητές της Ακαδημίας μας, από την ίδρυσή της τον 17ο αιώνα» αναφέρει ο μητροπολίτης και συνεχίζει λέγοντας ότι οι πιστοί, με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, αγωνίζονται για την ειρήνη.

«Πολλοί από τους μαθητές μας έχουν συγγενείς που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», προσθέτει , υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς τη βεβαιότητα ότι οι συγγενείς τους –τα παιδιά ή τα αδέλφια τους θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες μας, που είναι επίσης μεταξύ των εκατομμυρίων ενοριτών μας, μπορεί να αποθαρρύνονται. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται στον Θεό για αυτούς, στη Λαύρα, στα λείψανα των αγίων των Σπηλαίων του Κιέβου».

«Ελπίζουμε ότι με τη βοήθειά σας θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Θεό, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ουκρανία, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσεύχεται στον Θεό όπως θέλει, ακολουθώντας τις δυτικές αξίες, που σέβονται τα ανθρώπινα και ιδιαίτερα τα θρησκευτικά δικαιώματα», καταλήγει την έκκλησή του ο αντιπρύτανης της Θεολογικής Σχολής του Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός εργάτης στο Καρπενήσι με τη λίστα θανάτου να μακραίνει

Ψηφοφόρος στην Τουρκία πήγε στην κάλπη με το αρνί της

Εγκαίνια με… μποϊκοτάζ για το νέο «παλάτι» των βουλευτών στην Ινδία

Οπαδική επίθεση κατά ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα