ΑΘΗΝΑ
20:21
|
28.04.2024
Η Παλαιστίνη καταδίκασε έντονα την ανακοίνωση του Ισραήλ για διαγωνισμό για την κατασκευή νέων εβραϊκών οικιστικών μονάδων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνη καταδίκασε έντονα το Σάββατο την ανακοίνωση του Ισραήλ για διαγωνισμό για την κατασκευή σχεδόν 1.000 νέων εβραϊκών οικιστικών μονάδων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αναφέρει το Anadolu.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα της επέκτασης των εποικισμών και της συνέχισης του καθεστώτος του Απαρτχάιντ.

Η έγκριση των νέων εποικισμών σημαίνει ότι το Ισραήλ υποτιμά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας, η οποία θεωρεί τους εποικισμούς παράνομους, ανέφερε.

Προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να σταματήσει τους παράνομους εποικισμούς.

Η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση, Peace Now, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ανοίξει διαγωνισμό για την κατασκευή 940 νέων μονάδων.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη θεωρούνται παράνομοι.

Η Ιορδανία καταδικάζει τα νέα ισραηλινά σχέδια εποικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η Ιορδανία κατήγγειλε το Σάββατο τα νέα ισραηλινά σχέδια εποικισμών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει το Anadolu.

Την Παρασκευή, το Ισραήλ εξέδωσε διαγωνισμούς για την κατασκευή 1.029 μονάδων στους οικισμούς Efrat και Beita Illit στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την Peace Now, μια ισραηλινή οργάνωση κατά των εποικισμών.

Η ομάδα είπε ότι η οικοδόμηση έρχεται παρά τη δέσμευση του Ισραήλ κατά τη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου να αναστείλει την κατασκευή νέων οικισμών στην κατεχόμενη Ανατολική Όχθη.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ, το Ισραήλ δεσμεύτηκε να σταματήσει τη συζήτηση για τυχόν νέες μονάδες εποικισμού για τέσσερις μήνες και να σταματήσει την έγκριση οποιωνδήποτε φυλακίων για έξι μήνες.

«Οι δραστηριότητες εποικισμού αποτελούν σοβαρή και χυδαία παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιορδανίας, Σινάν Ματζάλι.

Τόνισε ότι η πολιτική του Ισραήλ για οικοδόμηση εποικισμών υπονομεύει τις πιθανότητες για ειρήνη και τη δυνατότητα για λύση δύο κρατών.

Τα μονομερή βήματα του Ισραήλ «είναι παράνομα, απαράδεκτα και απορριφθέντα και αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου 650.000 έποικοι ζουν σε 164 οικισμούς και 116 φυλάκια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα