ΑΘΗΝΑ
01:02
|
20.04.2024
Το Ισραήλ έσπευσε να αξιοποιήσει και αυτή την εξέλιξη φωτογραφίζοντας ως αυτουργό...το Ιράν, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη συνεργασία της ΕΥΠ με την Mossad.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άμεση ήταν απόψε η αντίδραση του Ισραήλ στην υπόθεση αποκάλυψης σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης με επίδοξους δράστες νεαρούς Πακιστανούς κατά του εβραϊκού εστιατορίου Gostijo που βρίσκεται επί της οδού Αισώπου στου Ψυρρή στην Αθήνα.

Σε σύντομη ανακοίνωση που εξεδόθη απόψε από το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου γίνεται άμεση αναφορά στο σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας, επισημαίνοντας, εκ μέρους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, Mossad, τα εξής:

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι μία σοβαρή υπόθεση που αποτράπηκε επιτυχώς από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα από το Ιράν για διαπράξει τρομοκρατία κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη έρευνας έναντι υπόπτων στην Ελλάδα, η Mossad παρείχε βοήθεια για την αποκάλυψη της υποδομής, των μεθόδων εργασίας και του συνδέσμου με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε πως η υποδομή που λειτούργησε στην Ελλάδα είναι τμήμα ενός εκτενούς ιρανικού δικτύου που εκτείνεται από το Ιράν και πολλές άλλες χώρες. Η Mossad  μαζί με τους εταίρους της, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει σκόπιμες ιρανικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο».

Το ευχαριστώ του Κοέν στην Ελλάδα

Ακολούθησε ανακοίνωση από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν που ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία τους στην εξάρθρωση «ιρανικού τρομοκρατικού πυρήνα» με την επισήμανση πως πρόκειται για… «κοινό εχθρό» και πως ο αγώνας εναντίον του είναι «η ύψιστη προτεραιότητά μας».

Σε σχετική ανάρτησή του στο Τουίτερ, ο Κοέν ανέφερε:

«Το καθεστώς Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία σε όλη την Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο…Μόνο ένα σταθερό χέρι κατά του ιρανικού καθεστώτος θα σταματήσει αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα