ΑΘΗΝΑ
21:06
|
27.04.2024
182 μέλη του ουγγρικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία και μόνο 6 την καταψήφισαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αίτημα της Φινλανδίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εγκρίθηκε χθες από το ουγγρικό κοινοβούλιο. Η Ουγγαρία γίνεται έτσι το 29ο από τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν εγκρίνει το φινλανδικό αίτημα.

182 μέλη του ουγγρικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία ενώ μόνο 6 την καταψήφισαν. Για να ενταχθεί η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, η σκανδιναβική χώρα χρειάζεται ακόμη την έγκριση της Τουρκίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πιθανό να ολοκληρωθεί πριν από τις τουρκικές προεδρικές εκλογές στις 14 Μαΐου.

Παράλληλα, ωστόσο, ο Ερντογάν είπε ότι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές ενέργειες της Στοκχόλμης.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο υπέγραψε τον νόμο που θα επέτρεπε στη χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 23 Μαρτίου, αφότου το φινλανδικό κοινοβούλιο τον ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα