ΑΘΗΝΑ
16:28
|
25.04.2024
Μιας και αποφασίστηκε ότι μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί στην Γαλλία, ο Κάρολος Γ' προσγειώθηκε σήμερα απευθείας στο Βερολίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς δεν μπόρεσε να επισκεφθεί, όπως είχε σχεδιάσει, την Γαλλία, όντας ανεπιθύμητος από τους διαδηλωτές και τους απεργούς που έχουν διαταράξει την «κανονικότητα» της χώρας, ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου κατέφθασε σήμερα απευθείας στο Βερολίνο.

Πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που έγινε βασιλιάς.

Ο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα, Κάρολος Γ’ προσγειώθηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Βραδενμβούργου στο Βερολίνο, όπου Γερμανοί αξιωματούχοι τον υποδέχτηκαν υπό τον ήχο πυροβολισμών και μαχητικών αεροσκαφών.

Ο Γερμανός ΠρόεδροςΦρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η σύζυγός του, Έλκε Μπούντενμπεντερ, υποδέχτηκαν το βασιλικό ζεύγος στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με πλήρεις στρατιωτικές τιμές. Αργότερα απόψε ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν την οικεία του Γερμανού Προέδρου για επίσημο γεύμα.

Πριν φτάσουν στη Γερμανία, ο Κάρολος και η Καμίλα δήλωσαν ότι «ανυπομονούν πολύ να συναντήσουν όλους εκείνους που κάνουν αυτή τη χώρα τόσο ξεχωριστή». «Είναι μεγάλη χαρά που μπορούμε να συνεχίσουμε την εμβάθυνση της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ των δύο εθνών μας», πρόσθεσαν.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Κάποιοι κρατώντας σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και κάποιοι φορώντας διαφημιστικές κορώνες της αλυσίδας εστιατορίων Burger King, σύμφωνα με το CNN.

«Σε αυτόν [τον Κάρολο] και προφανώς σε όλους τους Βρετανούς, θέλω να πω ότι εμείς στη Γερμανία, στην Ευρώπη, επιθυμούμε στενές και φιλικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμη και μετά το Brexit», είπε ο Σταϊνμάγερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με το Reuters.

Η βασιλική επίσκεψη στη Γερμανία θα διαρκέσει τρεις μέρες. Την Πέμπτη, ο Κάρολος θα μιλήσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου και στη συνέχεια, θα συναντήσει Ουκρανούς πρόσφυγες.

Την επόμενη μέρα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα ταξιδέψουν στο Αμβούργο, όπου θα επισκεφθούν το Μνημείο του Αγίου Νικολάι, μια εκκλησία που υπέστη σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, ο βασιλιάς και ο Γερμανός πρόεδρος θα καταθέσουν στεφάνια ως μέρος μιας σύντομης τελετής μνήμης.

Παρά την καθυστερημένη του έναρξη, οι στόχοι του ταξιδιού παραμένουν οι ίδιοι. Ταξιδεύοντας κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης και μετά από πρόσκληση του Γερμανού προέδρου, ο Κάρολος ευελπιστεί να ανανεώσει και να ενισχύσει τους δεσμούς της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

«Είναι επίσης μια ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά και να δείξουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι χώρες μας συνεργάζονται, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, την αξιοποίηση εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών ή ο διαμοιρασμός ό,τι καλύτερου έχουμε στις τέχνες και τον πολιτισμό μας», ανέφερε ο Κάρολος στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνοντας νωρίτερα αυτόν τον μήνα την επίσκεψη στη Γερμανία.

Ο Κάρολος επισκέφθηκε τελευταία φορά τη Γερμανία ως Πρίγκιπας της Ουαλίας το 2020 για να τιμήσει την Εθνική Ημέρα Πένθους της χώρας για τα θύματα του πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα